1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TÜZÜK ÇALIŞMASI TAMAM
TÜZÜK ÇALIŞMASI TAMAM

TÜZÜK ÇALIŞMASI TAMAM

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu, federasyonun tüzüğünün FIFA standartlarına getirilmesi için sürdürdüğü çalışmaları tamamladığını duyurdu.

A+A-

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile imzalanan Geçici Anlaşma Metni’nde yer alan üyelik kısmı öncesi ilk aşama olarak nitelendirilen tüzük çalışması sonrası 8 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul’da 42 üye kulüpten yenilenen tüzük için onay istenecek.

Kulüplerden onay istenecek
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile imzalanan Geçici Anlaşma Metni’nde yer alan üyelik kısmının ilk somut adımını attıklarını, bu bağlamda KTFF tüzüğünün FIFA standartlarına ulaşması için çalışmalara başladıklarını belirtmişti. KTFF Yönetim Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada tüzük çalışmasının tamamlandığını belirtti. KTFF, Olağanüstü Genel Kurul ile 42 üye kulüpten onay isteyecek.

Açıklama
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Tüzük Çalışması tamamlanmış olup, Tüzük Çalışmasının Genel Kurul Üyesi 42 takımın onayına sunulmak amacıyla, "Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı"nın, 08 Mayıs 2015 tarihinde Cuma günü, öğleden sonra saat 17.00'da, KTFF'de, Genel Kurul Üyesi 42 kulübün katılımıyla tek gündem maddesiyle gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.”

Sonraki adımlar
KTFF, 8 Mayıs’ta 42 üye kulüpten FIFA standartlarına getirilen yeni tüzük için onay alması sonrası KOP’a üyelik konusunda diğer somut adımları atacak. Buna göre 4’er Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum’un yer alacağı “Steering Committee”nin kurulmasına yönelik idari ve hukuki adımlar atılacaktır. Bunun için her iki federasyon yetkililerinin Mayıs ayı sonunda gerçekleşecek FIFA Kongresi’nden önce yeniden Zürih’e gitmesi bekleniyor.

Kupa finali 3 Mayıs’ta
KTFF Yönetim Kurulu ayrıca Pepsi Kıbrıs Kupası’nın final tarihini de açıkladı. Yenicami ve Mormenekşe arasında oynanacak final karşılaşması 3 Mayıs Pazar günü Cihangir Stadı’nda saat 16.30’da oynanacak.

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur