1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye, Limasol’da Avrupa Şampiyonu
Türkiye, Limasol’da Avrupa Şampiyonu

Türkiye, Limasol’da Avrupa Şampiyonu

Siyasi anlamda birbirini tanımayan Kıbrıs ile Türkiye’nin sporda buluşmasına bir yenisi daha eklendi. Türkiye, karatede Limasol’da Avrupa Şampiyonu oldu

A+A-

Avrupa Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yaptığı 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 5-7 Şubat tarihleri arasında Limasol’da gerçekleştirildi. Şampiyonada yer alan Türkiye elde ettiği 20 madalya ile organizasyonu birinci olarak tamamladı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

Siyasi olarak birbirini tanımayan Kıbrıs Cumhuriyeti ve Türkiye’nin spor branşlarında karşılaşması bu kez karatede gerçekleşti. 5-7 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Türkiye 10 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya elde ederek toplamda 20 madalya ile Avrupa Şampiyonu oldu. Fransa elde ettiği 5 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile ikinci olurken, İspanya 4 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya ile organizasyonu üçüncü olarak tamamladı.

Kuzey’de ziyaret

43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası için Limasol’a gelen Azerbaycan Karate Federasyonu Başkanı Yasar Basirov ise şampiyonanın tamamlanmasının arıdndan Kuzey Kıbrıs’a geçerek KKTC Taekwondo Federasyonu başkanı Eyüp Zafer Gökbilen’i ziyaret etti. Ziyarette Basirov, KKTC Taekwondo Federasyonu’nu 22-23 Nisan tarihlerinde Azerbaycan’da yapılacak BAKU Open Kupası’na davet etti.

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur