1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “TERK ETMEDİK, ETTİRİLDİK”
“TERK ETMEDİK, ETTİRİLDİK”

“TERK ETMEDİK, ETTİRİLDİK”

Son günlerde gündemi iyice meşgul eden Metehan Kemal Küçük Spor Kompleksi’nin Spor Dairesi tarafından devralınması ile ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Metehan Spor Kulübü tepkili

A+A-

 

• Tesisimiz bizden habersi olarak elimizden alındı

• Hüseyin Cahitoğlu’nun açıklamaları çok talihsiz

• Tesisi birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar ancak başaramayacaklar

• Yapımında Spor Dairesi’nin tek kuruş katkısı yokken nasıl olur da el koyarlar

• Ne yaptıysak Serdar Denktaş’tan randevu alamadık

• Biz sahip çıkmaya çalıştık ancak engellendik. Biz terk etmedik, ettirildik

• Hüseyin Cahitoğlu bizi kendi kulüp binamıza bile sokmadı

• Cahitoğlu orada imparatorluğunu ilan etti. Kendi yeri gibi kullanıyor

• Bunca atıl tesis varken neden özellikle Metehan Spor Kompleksi?

• İrsen Küçük oğlunun anısına sahip çıkmadı

• Burayı bize yeniden kazandırmazlarsa seçim dönemi kapımıza gelmesinler

Eren ŞİŞİK

Metehan Spor Kulübü Başkanı Ediz Bağzıbağlı, Asbaşkan Serhat Ertürk ve Metehan Muhtarı Emine Davutoğlu Sheekho, Spor Dairesi’ne yönelik açıklamalarda bulundu. Tesislerine habersiz bir şekilde Spor Dairesi tarafından el konulduğunu iddia eden Metehan cephesi konunun peşini bırakmayacaklarını aktardı.

YENİDÜZEN’in 29 Haziran 2015 tarihli yayınında Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun açıklamalarını “talihsiz” bulduklarını kaydeden Metehan cephesi, Cahitoğlu’nun yanlış bilgiler verdiğini ve tesisi birilerine peşkeş çekmeye niyetli olduğunu iddia etti.

Ertürk: “Spor Dairesi’nin tesisin yapımında tek kuruş katkısı yoktu”
Konuyla ilgili olarak YENİDÜZEN’e özel açıklamalarda bulunan Metehan Spor Kulübü Asbaşkanı Serhat Ertürk, bu kaos sebebiyle kadrolarındaki tüm oyuncuların takımdan ayrıldığını ifade ederek, Spor Dairesi’nin kimsenin haberi olmadan tesislerine el koyduğunu söyledi. Tesislerini kontrol altında tutmak için defalarca Hüseyin Cahitoğlu ile görüştüklerini ifade eden Ertürk, “Cahitoğlu her defasında bize ‘Tesise sahip çıkmadınız’ dedi. Oysa biz oraya tesisimize sahip çıkmak için gittik. Söz konusu tesiste Spor Dairesi’nin tek bir kuruş katkısı yokken nasıl olur da bizim bölgemizin tesisine el koyarlar.” dedi.

“Serdar Denktaş’tan bir daha randevu alamadık”
Söz konusu tesisin o dönem Lefkoşa Türk Belediyesi’nin katkıları ile yapıldığının altını çizen Ertürk, “Serdar Denktaş’ın bakanlığı döneminde onunla da görüştük. Serdar Bey bize, ‘Gidin Kaymakamlıktan yönetim kurulunuzu onaylatın ve gelin, detayları da konuşuruz’ dedi. Biz de yönetimimizi oluşturduk ancak o günden sonra bir daha Serdar Bey’den randevu alamadık. Telefonlarımıza çıkmadı, muhtarımız dahil herkes defalarca ulaşmaya çalıştı ancak bize randevu vermediler.” dedi. Kendilerinin tesise sahip çıkmaya çalıştıklarını kaydeden Ertürk, “Biz bu tesise sahip çıkmak için çalıştık, ancak izin vermediler. Biz bu tesisi terk etmedik, ettirildik.” dedi.

“Farklı tekliflerle de gittik ama nafile”
Spor Dairesi’ne farklı tekliflere de gittiklerini ifade eden Ertürk, “Bizim amacımız bölge insanının sosyalleşmesi ve kötü alışkanlıklardan kurtulması için bir altyapı kurmaktı. Altyapımızın gelirlerini de halı saha ve kulüp binasındaki işletmeden kazanacaktık. Futbol sahasını ise tüm kulüplerin kullanımına vermesi için Spor Dairesi’ne sunmaya hazırdık.”dedi.

“Cahitoğlu kendi tesisimizde genel kurul yapmamıza izin vermedi”
Tesisi kendilerinin atıl durumda bırakmadığını ve Spor Dairesi’nin de 1 buçuk yıldır tesise çivi bile çakmadığını aktaran Ertürk, “Olağanüstü Genel Kurul yapmak için kulüp binamıza girmeye çalıştık. Cahitoğlu bize izin vermedi. ‘Ben size Atatürk Stadı’nın altında bir yer açarım’ dedi ve bizi kendi tesisimize sokmadı.” dedi. Mevcut Spor Bakanı Menteş Gündüz’ün, Cahitoğlu’nun yaptıklarından haberi olup olmadığını bilmediğini ifade eden Ertürk, “Cahitoğlu orayı bir imparatorluk gibi kullanıyor. Ben merak ediyorum. Neden Metehan Spor Kompleksi? Yıllardır atıl durumda olan İnönü ve Demirhan gibi takımların tesisleri var. Ancak sırf birilerine peşkeş çekilecek diye bizim tesisimizi elimizden alıyorlar.” dedi. İrsen Küçük’ün tesisin yapım aşamasında çok yardımcı olduğunu ancak şimdiki zor günlerinde yanlarında olmadığını da aktaran Ertürk, “İrsen Bey oğlunun anısına sahip çıkmadı. O da bu süreçte bize yardımcı olmalıydı.” dedi.

Bağzıbağlı: “Nereye gittiysek kapı yüzümüze kapandı”
Metehan Spor Kulübü’nün Başkanı Ediz Bağzıbağlı da söz konusu dayatmalardan rahatsız olduklarını ve tesislerini geri istediklerini söyledi. Bu tesisin bölge halkı için önemine vurgu yapan Bağzıbağlı, “Şu an kulübümüzün borcu yoktur. Bize büyük haksızlıklar yapıldı. Tesiste Spor Dairesi’nin tek kuruş katkısı yokken böyle bir şey yapmaları çok yanlış.” dedi.

Spor Bakanı Menteş Gündüz ile de konuyu görüştüklerini ve Gündüz’ün kendilerine “yardımcı olacağız” cevabını verdiğini kaydeden Bağzıbağlı, kendilerinin uzun süredir tesisi almak için çaba sarf ettiklerini ancak Spor Dairesi’ne her gittiklerinde kapının yüzlerine kapandığını belirtti. Bölge halkından da bu konuda birlik olmasını ve yardımcı olmasını isteyen Bağzıbağlı, “Mücadelemiz sürecek. Bu tesisi seçim kozu olarak birilerine peşkeş çekmelerine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Davutoğlu: “Niyetleri bu tesisi birilerine peşkeş çekmek”
Son olarak konuyla ilgili olarak konuşan kulübün kurucularından ve Metehan Muhtarı Emine Davutoğlu Sheekho, bu tesisin arazisinin alınması için çok çalıştıklarını ve amaçlarının bölge halkı kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu ifade etti. Spor Dairesi’nin amacını kavrayamadıklarını aktaran Davutoğlu, “Aldılar da ne oldu? 1 buçuk yılda ne yaptılar? Biz bu tesisi terk etmedik. Bizi terk etmek zorunda bıraktılar. Niyetleri burayı birilerine peşkeş çekmek ama biz buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

“Bu tesisi bize kazandırmazlarsa seçim dönemi mahallemize gelmesinler”
Bu konudan dolayı çok rahatsız olduğunu ve haksızlığa uğradıklarını iddia eden Davutoğlu, “Buradan yetkililere sesleniyorum. Eğer bize burayı yeniden kazandırmazlarsa seçim döneminde bizim mahallemize adımlarını bile atmasınlar.” dedi. Tesisin ellerinden alındığını haberlerden öğrendiğini aktaran bölge muhtarı, “Duyduktan sonra yetkili mercilere ulaşmaya çalıştık. Ancak ne tuhaftır ki kimse bizi dikkate almıyor.” şeklinde konuştu.

“Neden Metehan?”
Kendilerinin bölge insanı olarak başlarında hizmet veren insanlar istediklerini belirten Davutoğlu, “Ancak hizmet vereceklerine elimizdekileri de alıyorlar. Böyle iş olmaz. Böyle bir şey dünyanın neresinde var. Neden Metehan?” dedi. Metehan bölgesinin kalabalık bir nüfusa sahip olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Hiç kimse duyarlı değil. Bize üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçsinler. Sadece seçim dönemi muhatap olmaktan vazgeçsinler.” dedi.

Bölge insanının bu tesisi sahiplenmek için çaba sarf ettiğini ve mücadelelerini sürdüreceklerini de kaydeden Metehan cephesi, haklarını geri istediklerini ve bu tesisin yeniden bölge halkına kazandırılması gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 2251 defa okunmuştur