1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Terfi Soğukpınar’dan sorulur
 Terfi Soğukpınar’dan sorulur

Terfi Soğukpınar’dan sorulur

Teknik Direktör Ahmet Soğukpınar, geçtiğimiz sezon Binatlı’yı, bu sezon da Baf Ülkü Yurdu’nu Süper Lig’e taşıdı. Deneyimli teknik adam 2005-06 sezonunda da B.Bağcıl ile Süper Lig’e yükselmişti

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizin tecrübeli teknik adamlarından Ahmet Soğukpınar, son yıllarda çalıştırdığı takımlarda ulaştığı başarılarla dikkat çekiyor. Başarılı teknik adam, geçen sezonun sonunda Binatlı’yı, bu sezonun sonunda ise Baf Ülkü Yurdu’nu Süper Lig’e taşıdı. Soğukpınar, 2005 – 2006 sezonunda tarihinde ilk kez yükselen Bostancı Bağcıl’ın da o dönemki teknik direktörüydü.

Sezon başında Binatlı’dan ayrıldı
Binatlı’yı geçen sezonun sonunda Süper Lig’e çıkaran Ahmet Soğukpınar, yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala Binatlı yönetimiyle anlaşamamış ve Binatlı’dan ayrılmıştı. Bir süre boşta kalan deneyimli teknik adam, ligin 5’inci haftasından itibaren Baf Ülkü Yurdu’nun başına geçmiş ve teknik direktörlük kariyerine orada devam etmişti.

Ülkü Yurdu’nu enkazdan çıkardı
Sezona Süper Lig parolasıyla başlayan ancak Derviş Kolcu yönetiminde ilk 4 karşılaşmada sadece 1 puan toplayabilen Ülkü Yurdu, 4’üncü hafta sonrasında teknik direktör değişikliğine gitti. 5’inci hafta itibariyle görevi devralan Soğukpınar, ilk devre sonunda 15 puana ulaşsa da 10’uncu sırada ilk devreyi tamamladı. Devre arasında Yasin Kansu, Serkan Kimyacı, Ertuğ Erçin gibi tecrübeli isimlerle de yollarını ayırmak zorunda kalan Baf Ülkü Yurdu, ikinci devreye sadece İsmail Kovancı’yı transfer ederek başladı. Genç takımdan takviye yapmak zorunda kalan başarılı teknik adam, Tahsin Denizsever, Erdoğan Nay, Kemal Kaya, Doğan Ertürk gibi genç oyuncuları A takıma kazandırdı. İkinci devreye 10’uncu sırada başlayan Ülkü Yurdu, 26 hafta sonunda 37 puan toplayarak Play Off oynamaya hak kazandı. Play Off karşılaşmalarında Yalova ve Girne Halk Evi’ni mağlup eden kırmızı yeşilliler, geçtiğimiz hafta sonu oynanan final karşılaşmasında Denizli’yi 2-1 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen 4 takımdan biri oldu.

Bağcıl’ı da Süper Lig’e çıkarmıştı
Bostancı Bağcıl, 2005 – 2006 sezonunda tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkmış ve 10 sezon boyunca küme düşmeme başarısını göstermişti. 2005 -06 sezonunda dönemin adıyla İkinci Lig’de mücadele eden Bağcıl, 51 puan toplamış ve sezonu şampiyon bitirerek Birinci Lig’e adını yazdırmıştı. O dönem yeşil beyazlı ekibin de teknik direktörü olan Ahmet Soğukpınar, Bostancı Bağcıl’ı tarihinde ilk kez Süper Lig’e taşımıştı. 2006 -07 sezonunda yine takımın başında kalan başarılı teknik adam, Süper Lig’deki ilk yılında 44 puan toplayarak, ligi 5’inci sırada tamamlamıştı.

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur