1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tatlısu Şampiyon
Tatlısu Şampiyon

Tatlısu Şampiyon

K-Pet İkinci Lig’in son haftasında Doğancı’ya konuk olan Tatlısu, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp şampiyonluğunu ilan etti

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet İkinci Lig’de 2015-2016 sezonu tamamlandı. Ligde Tatlısu şampiyon olurken, Yeşilova, Maraş, Ozanköy, Türkmenköy ve Akova bir üst lige terfi etti. Ligde önümüzdeki günlerde oynanacak Play Out Grubu da belli olurken, Çanakkale, Boğaziçi ve Vadili lige veda eden takımlar oldu.

Yeşilova gönüllerin şampiyonu
İkinci Lig’de geçtiğimiz hafta Tatlısu’yu mağlup ederek şampiyonluk şansını bu haftaya taşıyan ve şampiyonluk kutlamak için Doğancı - Tatlısu maçından gelecek haberi bekleyen Alsancak Yeşilova, o karşılaşmadan iyi haber alamadı. Sahasında Akova’yı konuk eden yeşil beyazlılar, 1-1 berabere kalarak Tatlısu’nun şampiyonluğunu tescilledi. Karşılaşmanın konuk ekibi Akova ise, bu karşılaşmadan aldığı 1 puanla Birinci Lig’e terfi etmeyi garantiledi.

Birinci Lig’e 6 takım terfi etti
Ligde, şampiyon Tatlısu ve 2’nci Alsancak Yeşilova’nın yanında, 49 puanla 3’üncü gelen Maraş, 47 puanla 4’üncü gelen Ozanköy, 45 puanla 5’inci gelen Türkmenköy ve 42 puanla 6’ncı sırada ligi tamamlayan Akova bir üst lige terfi etti.

Play Out Grubu belli oldu
Önümüzdeki günlerde Play Out maçları oynayarak BTM liglerine düşmeme mücadelesi verecek olan 6 takım da belli oldu. Birinci Lig’den gelen Görneç ve Lapta ile birlikte, İkinci Lig’den ise, Doğancı, Ortaköy, Geçitkale ve İskele Trabzonspor Play Out grubunu oluşturdu.

Önümüzdeki sezon BTM’de mücadele edecekler
K-Pet İkinci Lig’e veda ederek gelecek sezon BTM Ligleri’nde mücadele edecek takımlar da belli oldu. Ligi 11’inci sırada bitiren Çanakkale, 12’nci sırada bitiren Boğaziçi ve 13’üncü sırada bitiren Vadili gelecek sezon BTM Ligleri’nde mücadele edecek. Ligde son sırada bulunan Akıncılar ise, sezon başında ligden çekilmişti.

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur