1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tarihi maç YDÜ’nün: 53-55
Tarihi maç YDÜ’nün: 53-55

Tarihi maç YDÜ’nün: 53-55

Tarihte ilk kez Avrupa kadın basketbolu içerisinde yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, Eurocup gruplarında ilk maçında Olimpiacos’u Yunanistan’da yendi

A+A-

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), FIBA EuroCup D Grubu ilk maçında konuk olduğu Yunanistan ekibi Olympiacos’u 55-53 yenerek organizasyona galibiyetle başladı. Bir Kıbrıs Türk markası olan YDÜ, bu sonuçla ilk kez yer aldığı Avrupa kupalarında tarihi bir galibiyet almış oldu.

Yeni sezon öncesi Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) ile yapılan anlaşma sonrasında takımın yeni ismi YDÜ oldu. Daha önce YDÜ olarak yer alan diğer takımın ismi de Girne Üniversitesi olarak değiştirildi. Yaşanan bu değişim sonrası YDÜ ligde iddialı bir takım oluşturmak için önemli transferlere imza attı. EuroCup ön eleme turunda İstanbul Üniversitesi’ni eleyen YDÜ, EuroCup gruplarında yer alma hakkı elde ederek Yunanistan’ın Olympiacos, Slovakya’nın Good Angels Kosice ve Macaristan’ın Aluinvent Miskolc takımları ile aynı grupta yer aldı.

İlk maçta Olympiacos’u yendi
YDÜ, EuroCup D Grubu ilk maçında dün akşam Yunanistan’ın Olympiacos takımına konuk oldu. İlk çeyreği 12-10 ev sahibi ekip lehine tamamlanan maçta takımlar soyunma odasına 30-30’luk eşitlikle girdi. Kafa kafaya geçen ve ve 41-38’lik skorla Olimpiacos lehine tamamlanan maçın son çeyreğinde oyunda üstünlüğü yakalayan YDÜ, bu çeyrekte elde ettiği 17-12’lik üstünlükle maçı 55-53 kazanma başarısı gösterdi. Maçın en skorer oyuncusu Olimpiacos’tan 19 sayı üreten Evanthia Maltsi olurken YDÜ adına karşılaşmada skor yükünü çeken isim 18 sayı ile Quanitra Hollingsworth oldu. Grubun diğer maçında Kosice, Miskolc’u 82-67 yendi. YDÜ grubun ikinci maçında 3 Kasım’da Kosice’yi konuk edecek.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur