1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SÜREÇ HIZLANACAK
SÜREÇ HIZLANACAK

SÜREÇ HIZLANACAK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik işlemi Mayıs ayı bitmeden tamamlanacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik konusunda ilk somut adımı atmak için FIFA’ya yazdığı mektup sonrası sürecin hızlanması bekleniyor. FIFA’da 29 Mayısta gerçekleştirilecek olan 65. Kongre ve Başkanlık Seçimi öncesinde KTFF ile KOP arasındaki üyelik işleminin tamamlanması isteniyor. Ardından her iki federasyondan 4’er temsilcinin yer alacağı Yönetici Kurul’un (Steering Committee) bir an önce hayata geçirilmesi planlanıyor.

Atılacak adımlar ne?
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısında KOP’a üyelik için ilk somut adımın atıldığını açıkladı. Öncelikli olarak KTFF tüzüğünü FIFA ve UEFA prensipleri çerçevesinde yeniden düzenlemek istediklerini FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’ye yazılan mektupta bildirdiklerini belirten Sertoğlu, mevcut tüzüğün FIFA Standard Tüzükleri’nin son versiyonu ile uyumlu hale getirmek için çalışma başlattıklarını yazısında bildirdi. Alınan karardan sonra atılacak adımların başında tüzüğün yenilenmesi konusu geliyor, ardından Yönetici Kurul’un oluşturulması yer alıyor. Bunlar 29 Mayısta gerçekleştirilecek ve başkanlık seçiminin de olacağı FIFA Kongresi’nden önce yapılması bekleniyor.

Üyeler yeni tüzüğü onaylayacak
Sertoğlu basın toplantısında tüzüğü yenilemek için kendilerine 40-45 günlük bir süre koyduklarını belirtirken, tüzüğün onaylanması ile ilgili son kararı KTFF Genel Kurulu’nda oy kullanabilecek 42 kulüp verecek. Tüzüğün tadil çalışmalarını KTFF Yönetim Kurulu gerçekleştirecek. Tüzüğün onaylanması sonrası atılacak diğer adım, FIFA’nın huzurunda KOP’a üyelik işleminin uygulanmaya konması olacak. Üyelik işlemi ile birlikte Yönetici Kurul (Steering Committee) hayata geçirilecek.

Yönetici Kurul’un görevleri
Üyelik işleminin tamamlanması ile birlikte Zürih’te 5 Kasım 2013’te imzalanan “Geçici düzenleme” metninde yer alan 4’üncü parametredeki Yönetici Kurul’un da hayata geçirilme işlemi başlayacak. Bu kurul KOP ve KTFF’den 4’er üyenin yer alacağı bir kurul olacak ve alınacak kararlar KTFF ve KOP Yönetim Kurulu’nda onaynalması gerekecek. Kurul’un görevleri Geçici Düzenleme Metni’nde şöyle ifade ediliyor:

- Kıbrıslı Türklerin KOP Genel Kurulu, Yönetim Kurulu, komitelerine katılımı
- Oyuncuların statüsü ve Elektronik Transfer Sistemi’ne dahil edilmesi
- KOP müsabakalarına katılım
- FIFA ve UEFA’nın gelişim programları
- Kulüplerin ulusal ve uluslararası dostluk maçları
- UEFA Bölgesel Kupası’na katılım
- Kıbrıslı Türk antrenörler için UEFA Antrenörlik Lisans Sistemi
- Hakem Komitesi, Hakemlik, Gözlemciler ve Uluslararası Hakemler konusu
- KOP delegasyonlarında Kıbrıslı Türk temsilcilerinin yer alması

FIFA Başkanlık seçimi öncesi tamamlanacak
FIFA, KTFF’nin KOP’a üyelik sürecinin 29 Mayıstta Zürih’te gerçekleştirilecek olan 65. Kongresi’nden önce gerçekleşmesini istiyor. Bu bağlamda KTFF tüzük çalışmalarını hızlandırarak 29 Mayıs öncesinde onay alacak ve FIFA’ya üyelik için hazır olduğunu bildirecek.

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur