1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SÜPER LİG’E SÜPER FİNAL
SÜPER LİG’E  SÜPER FİNAL

SÜPER LİG’E SÜPER FİNAL

K-Pet Süper Lig’de şampiyon bugün oynanacak Yenicami – GAÜ Çetinkaya ve Yeni Boğaziçi – Mağusa Türk Gücü maçlarının neticelerine göre belli olacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Süper Lig’de perde, bugün oynanacak ve şampiyonu belirleyecek iki karşılaşma ile kapanacak. Oynanacak iki karşılaşmalanın neticelerine göre GAÜ Çetinkaya veya Mağusa Türk Gücü, 2015 – 2016 futbol sezonunu K-Pet Süper Lig şampiyonu olarak noktalayacak. Bugün saat 16.00’da lig lideri GAÜ Çetinkaya, ligde rahat bir konumda bulunan ve önümüzdeki hafta oynayacağı Kıbrıs Kupası finalini bekleyen Yenicami’ye konuk olacak. Karşılaşma Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak. Liderin 2 puan gerisinde yer alan ikinci Mağusa Türk Gücü ise geçtiğimiz hafta Süper Lig’e veda eden son takım olan Yeni Boğaziçi deplasmanına gidecek. Karşılaşma Osman Ergün Mehmet Stadı’nda yer alacak.

İhtimaller
GAÜ Çetinkaya, bugün Yenicami karşısında elde edeceği galibiyetle, Y.Boğaziçi – Mağusa Türk Gücü maçının neticesine bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek. Eğer GAÜ Çetinkaya, Yenicami karşısında puan kaybı yaşarsa ve Mağusa Türk Gücü, Y.Boğaziçi’ni mağlup ederse, Mağusa Türk Gücü şampiyon olacak. Çetinkaya ile beraber Mağusa Türk Gücü’nün puan kaybı yaşama ihtimali de GAÜ Çetinkaya’yı şampiyon yapıyor. Aynı şekilde, Çetinkaya’nın mağlup olması, Mağusa Türk Gücü’nün berabere kalması yine sarı kırmızılara şampiyonluk için yeterli olacak. İki takım arasında bu sezon Lefkoşa’da oynanan karşılaşmayı Mağusa Türk Gücü 4-1 kazanırken, Mağusa’da oynanan karşılaşmayı 2-0’lık skorla Çetinkaya galibiyetle tamamladı. Bu sonuçlara ikili averajda Mağusa Türk Gücü üstünlüğü söz konusu.

Takımların son durumu
Yeni Boğaziçi deplasmanına konuk olacak olan ve favori olarak görülen Mağusa Türk Gücü’nde bir süredir sakatlığı bulunan ve geçtiğimiz hafta kadroya alınan Yasin Kurt ile birlikte eksik oyuncu bulunmuyor. GAÜ Çetinkaya’da Serhan Önet’in sakatlığı bulunurken, futbolcunun durumu bugün netlik kazanacak. Serhan’ın dışında Çetinkaya’da sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.


 

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur