1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Spor yasamız en büyük engel”
“Spor yasamız en büyük engel”

“Spor yasamız en büyük engel”

Yenicami Ağdelen Kulübü Başkanı Kaan Kaner, 2012 yılında kendilerine Bakanlar Kurulu kararı ile verilen araziye gelir getirici yapılaşma yapamamalarının önündeki en büyük engelin Spor Yasası olduğunu söyledi

A+A-

Yenicami Ağdelen Kulübü, kendilerine 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile verilen arazi ile ilgili olarak Başbakanlık ve Spor Dairesi yetkilileri ile Çarşamba günü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı ile ilgili açıklama yapan Yenicami Başkanı Kaan Kaner, “Kulüpler kendi ayakları üzerinde durmak istiyor, spor yasamız maalesef önümüzdeki en büyük engeldir” dedi.

Kaner: “Projemize Spor Yasası büyük bir engel”
“Çağdaş ve sporun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yasaya ivedilikle ihtiyacımız vardır” başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “10 Şubat Çarşamba günü Başbakanlık ve Spor Dairesi yetkilileriyle verimli bir toplantı geçekleştirdik. 2012 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararıyla Kulübümüzün kullanımına verilecek arazinin durumunu değerlendirdiğimizde, geliştirmek istediğimiz projenin karşısında Spor Yasasının büyük bir engel olduğu ortaya çıkmıştır. Olası bir çözümün konuşulduğu bu dönemde Kulüplerin önünü açacak yasalar ve uygulamalar olması gerekmektedir. Kulüplerin maddi imkanlarını çeşitlendirecek yasalara sahip olmalıyız, şu andaki durum ise maalesef içler acısıdır.”

“Gelir getirici bir yapılaşma maalesef yasaktır”
“Kulüpler devlet katkılarıyla ve maddi imkanlara sahip yöneticilerle ayaktadır. Bu durum kabul edilemez. Kurumsallaşmayı sağlayacak maddi imkanlar olmadığı sürece branşlaşma, tesis yatırımı veya geleceğe dönük hiçbir yatırım söz konusu olamaz. Şu andaki Spor Yasasına göre kulüplerin kullanımlarına verilen arazilerin üzerine sadece spor amaçlı tesis yapılabilmektedir. Gelir getirici bir yapılaşma maalesef yasaktır.”

“Başbakanımızın bu tutumu ümit vericidir”
“Bu durumu Sayın Başbakanımız da tespit etmiş ve yasamızdaki sıkıntıların aşılması ile ilgili görüş almıştır. Sayın Başbakanımızın bu tutumu ümit vericidir. Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz toplantıda da bunu ilgili yetkililerin yaklaşımlarından gözlemledik. Kulübümüz Yasanın değişebilmesi için her türlü katkıyı koymaya hazırdır. Bu konuyu devamlı gündemde tutacağımızı ve çok yakından takip edeceğimizi belirtmek isteriz. İlgili tüm Spor ailesinin de aynı hassasiyetle davranmasının önemli olduğuna vurgu yapmak isteriz.”

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur