1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Sözleşme disiplini ve kaliteyi getirir”
“Sözleşme disiplini ve kaliteyi getirir”

“Sözleşme disiplini ve kaliteyi getirir”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu eski başkanı Niyazi Okutan, “Futbolumuzu ileriye taşımak istiyorsak futbolcu sözleşmeleri şart” dedi

A+A-

Hüseyin KIRAL

Önümüzdeki sezon yeniden hayata geçirilmesi gündemde olan ‘Futbolcu sözleşmeleri’ ile ilgili Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu eski başkanı Niyazi Okutan, “Futbolumuzu ileriye taşımak istiyorsak futbolcu sözleşmeleri şart” dedi. 2005-2008 yılları arasında üç yıl Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda (KTFF) başkanlık yapan Niyazi Okutan, görev süresinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ‘Ülke futbolunu nasıl daha ileriye götürebiliriz’ diye çok çalıştıklarını belirtti. Okutan, “Başkanlığım döneminde iki kez Zürih’e gidip FIFA ve UEFA yetkilileri ile görüştük ve bu görüşmeler sonunda futbolumuzu ve futbolcumuzu uluslararası hukuk çerçevesinde geliştirmek için neler yapabileceğimizi gördük” dedi. İşte bu görüşmeler sonunda futbolcu sözleşmelerini hayata geçirdiklerinin altını çizen Niyazi Okutan, “Futbolcu sözleşmeleri ile birlikte ülke futbolu ve futbolcusu disiplin altına girmeye başlamıştı, ancak bu durumdan erken vazgeçtik. Futbolumuz o günden bu güne pek fazla ileriye gitmedi” dedi. 

Okutan “Hukuk ülkesiysek mutlaka sözleşme olmalı”
KTFF eski başkanı Niyazi Okutan, “O dönemde Futbolcular Derneği’nin de girişimleri doğrultusunda Futbol Kulüpler Birliği’ni de ikna ederek futbolcu sözleşmelerinin uluslararası hukukun bir gereği olduğunu kabul ettirdik” dedi. Sözleşmeleri uygulamaya koyarken amaçlarının futbolu uluslararası hukukun içine sokmak olduğunu belirten Niyazi Okutan, bu uygulama ile özelde futbolun, genelde ülke sporunun iyi yönde bir yerlere geleceğini vurguladı. Niyazi Okutan, FIFA ve UEFA’nın da kendilerine bunu emrettiğini ve bu emri federasyon olarak uygulamak zorunda olduklarını söyledi. Okutan, “Sözleşmelerin yapıldığı dönemde futbolumuzdaki kalitenin de yükseldiğini gördük. Kulüpler dün olduğu gibi bugün de futbolculara gayrı resmi olarak bu paraları ödüyorlar. Verilen bu paraların kayıt altına alınmasında ne sakınca var onu da anlamış değilim” dedi.

“Sertoğlu ve Köseoğlu sözleşmeleri yeniden hayata geçirecekler”
KTFF eski başkanı Niyazi Okutan, sözleşmelerin kaldırılması ile birlikte futbolumun ileri gitmekte zorlandığını hatta gerileme dönemi içerinde girdiğini belirtti. Okutan, sözleşmelerin kalkmasının o kısacık dönemde yaşanan gelişme sürecini olumsuz etkilediğini ifade ederek, federasyonun FIFA ve UEFA’nın tüzük ve kuralları çerçevesinde uluslararası hukuka dayalı nasıl daha iyi bir durum yaratabiliriz diyerek sözleşmeleri yeniden yapılmasının şart olduğunu vurguladı. “Bu ülkede madem futbol oynuyoruz, bunu da FIFA ve UEFA’nın tüzük ve kuralarına göre oynamalıyız” açıklaması yapan Okutan, “Bu hususta Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Kulüpler Birliği Başkanı Kemal Köseoğlu’nun, sözleşmeleri yeniden hayata geçireceklerine olan inancım tamdır” dedi.

Bu haber toplam 1577 defa okunmuştur