1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sosyal medyadan atıştılar
Sosyal medyadan atıştılar

Sosyal medyadan atıştılar

GAÜ Çetinkayalı Serkan Önet sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı, Yenicami’nin cevabı gecikmedi

A+A-

YENİDÜZEN

K-Pet Süper Lig’de şampiyonluğu etkileyen ve Mağusa Türk Gücü’nün şampiyon olmasını sağlayan Yenicami-GAÜ Çetinkaya maçının yankıları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Yenicami Başkanı Kaan Kaner’in yaptığı açıklamaya cevap, GAÜ Çetinkaya oyuncusu Serkan Önet’ten geldi. Sosyal medyada atışmaya dönen tartışmalar gündeme oturdu. Yenicami’nin resmi taraftar sayfası ise Önet’in yazısına cevabı geciktirmedi.

Önet: “EFSANE tektir o da "ÇETİNKAYA"dır”

GAÜ Çetinkaya oyuncusu, takımının geçtiğimiz yıl Serdarlı’nın yaptığı hatanın bedelini ödediğini ifade ederek, Yenicami’nin, Gazimağusa’da oynanan Mağusa Türk Gücü maçında son 5 dakikada 3 gol yemesine atıfta bulundu. Kaan Kaner’in açıklamasında yer verdiği “Yetenek sporcuyu şöhret yapar karakter ise EFSANE” sözü ile ilgili de açıklama yapan Önet, “Öyle ‘yetenek şöhret, karakter efsane yaparmış’ falan laflarını bırakalım lütfen. Çünkü EFSANE tektir o da "ÇETİNKAYA"dır.”sözlerini kullandı.

Serkan Önet’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“Sevgili takım arkadaşlarım, sonunda kamuoyu tarafından Kıbrıs Türk Futbolunun ve GAÜ Çetinkaya’nın üzerinde yaratılan büyük kamburu kaldırarak, çok önemli bir diyeti hep beraber ödemiş olduk. Serdarlı’nın geçen yıl sahayı terk etmesinden dolayı kendilerine silinen 3 puana karşılık, bütün bir yıl boyunca anamıza avratımıza sövdüler, taciz ettiler, belden aşağı vurdular, pankartlar astılar, logolar yaptılar, istediklerine maç verdiler, istediklerinden puan aldılar, sosyal medyada her türlü hakareti yaptılar, hakemlere karşı bizleri kışkırttılar, sahamızı kapattılar, maçı başka sahaya aldılar, ilk defa kontenjan uygulaması yaptılar, birlik olabilmek adına maçların günlerini değiştirdiler. Hatta ve hatta karakterli duruş adına 5 dakika içinde 3 gol birden yemeyi bile başardılar. Ve sonunda ise ligin son maçında bize yakışmayan kötü bir futbolun ardından çok arzuladığımız şampiyonluğu kaybettik.

Kamuoyu tüm yıl boyunca bizim dışımızdaki diğer tüm 13 takımın futbolcularını onurlu, karakterli ve ahlaklı gösterdi. Aslında şunu açıkça söylemem gerekiyor ki, bize karşı çok kötü söylemlerde ve davranışlarda bulunsalar da, bu süreçte Lefke TSK bana göre en gerçek karakterli duruşu göstermeyi başararak, tüm takımlara karşı aynı performansı sergilemeyi başararak, herkese gerçek karakterli olabilme dersini vermiştir. Bizler ise herkesin tabiriyle ahlaksız, karaktersiz ve onursuz futbolcular olduğumuz için, tüm yıl boyunca bize bu söylemleri uygun görmediler. Olsun, sorun değil. En azından ülke futbolunun birlik olabilmesini sağladık ve günün sonunda tüm takımların başarılı, mutlu ve huzur dolu olmalarına vesile olduk. Bu diyeti herkesin mutlu olabilmesi adına biz ödedik. Hem de centilmenlik adına gıkımız çıkmadan, kimseye cevap vermeden. Bunu da ancak bizim gibi güçlü ve cesur futbolcular yapabilirdi. Ben hepimizle gurur duyuyorum çünkü bu duruşu herkes gösteremez arkadaşlar. Biz birbirimizi seviyoruz ve sevmeye de devam edeceğiz.
Son olarak da bu son özenti durumları için şunu söylemek isterim:
Öyle "yetenek şöhret, karakter efsane yaparmış" falan laflarını bırakalım lütfen.
Çünkü EFSANE tektir o da "ÇETİNKAYA"dır.”

----------------------------------------------------------------------------------------

GAÜ Çetinkaya kaptanı Serkan Önet’in açıklamalarına Yenicami’den sert tepki:

“Oyuncularımızın sahadaki duruşu size en büyük ders olmuştur”

Yenicami’nin resmi taraftar sayfası ise Serkan Önet’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Yenicami taraftar sayfası Önet’in kelimelerine atıfta bulunarak “Eğer karakter sizdekiyse, eğer siz sporcu ahlakına sahipseniz, kabul ediyoruz biz böyle bir ahlaka sahip değiliz.”ifadelerini kullandı.

Yenicami Taraftar Sayfası sosyal medya hesabı üzerinden şunları söyledi:

"Yetenek sporcuyu şöhret yapar karakter ise EFSANE" -Muhammet Ali
Söz gitmesi gereken yere gitmiş ki karın ağrıları başlamış. Sahada kendinden 20 yaş küçük çocuğun boğazına yapışan, maçtan sonra hazmedemediği için oyuncumuzu darp edenler, yediği kaba pisleyenler, maçtan önce oyuncularımızı sakatlamak ile tehdit edenler, kaçan penaltıyı kötü oyunu son maça yıkmak için uğraşanlar ve son maç sahaya çıkıp 'adam gibi' oynadığımız için bizi karalamaya çalışanlar... Eğer karakter sizdekiyse, eğer siz sporcu ahlakına sahipseniz, kabul ediyoruz biz böyle bir ahlaka sahip değiliz. Değerleriniz, gücünüz, cesaretiniz ve kültürünüz sizin olsun. Maçtan sonraki olaylar, Yenicami oyuncularının sahadaki duruşu size en büyük ders olmuştur, hazımsızlığınızın nedeni de odur. Lig Şampiyonu Mağusa Türk Gücü'nü tekrar tebrik ediyoruz.”

--------------------------------------------------

Yenicami Başkanı Kaan Kaner ne demişti? 

" ’Yetenek sporcuyu şöhret yapar karakter ise EFSANE’

Bu anlamlı cümleyi bütün oyuncularımız hak etmiştir. Bu günkü galibiyetimizden dolayı emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Sahada verilen mücadele Yenicami Ruhuna yakışan bir duruştu. Bu sebepten tüm futbolcularımızın anlından öpüyorum.
Kıbrıs Türk Futbolu bu gün kazanmıştır. Şaibesiz ve heyecanlı bir lig olmuştur. Bu heyecanı son maça kadar yaşatan MTG, GAÜ ÇETİNKAYA ve diğer kulüpleri tebrik ediyorum.
MTG kulübünü şampiyonluklarından dolayı kutlarım. Bu gün hem U21 maçımızda hem de A takımlarımızın maçlarında açtıkları pankartla U21 Takımımızın şampiyonluğunu kutlayan GAÜ Çetinkaya Kulübüne çok teşekkür ederim.
Bu gün yine gösterdi ki takımımız yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşmuştur. Gerekli olan gayreti ve mücadeleyi K. Kaymaklı ile oynayacağımız kupa finalinde de göstereceklerinden eminim. Tüm camiamızı Kupa Finaline bekliyorum. Çocuklarımıza vereceğiniz destekle Kupa Şampiyonu olacağımızdan eminim.”

Bu haber toplam 2629 defa okunmuştur