1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şölen havasında maçlar
Şölen havasında maçlar

Şölen havasında maçlar

Pepsi Kıbrıs Kupası’nda çeyrek final heyecanı bugün yaşanacak. Maçlar saat 14.30’da başlayacak

A+A-

Eren ŞİŞİK

Pepsi Kıbrıs Kupası’nda çeyrek final heyecanı bugün yaşanacak. Çekişmeli maçların oynamması beklenen çeyrek final müsabakaları Lefkoşa, Mağusa, Girne ve Cihangir de oynanacak. Kupada bugün Yenicami – Lefke, Yeniboğaziçi – Yalova, Doğan Türk Birliği – Küçük Kaymaklı ve Gençler Birliği – Mormenekşe maçları oynanacak. Tüm maçlar 14.30’da başlayacak. KTFF maçlara girişin ücretsiz olacağını açıkladı.

20 Temmuz Stadı: Yenicami – Lefke
Pepsi Kıbrıs Kupası’nda geçtiğimiz sezonun iki finalisti kozlarını bu kez çeyrek finalde paylaşacak. Erken final olarak nitelendirilen ve ligin iki güçlü ekibi arasında oynanacak karşılaşmada gülen taraf kupanın en favorisi konumunda kalacak. Geçtiğimiz sezon finalde Lefke’ye kaybeden ve çifte şampiyonluk şansını yitiren Yenicami, bu kez rakibini eli boş göndermek ve adını yarı finale yazdırmak istiyor. Bu sezonu çifte kupayla kapatıp tarihe geçmek isteyen Yenicami’de hedef mutlak galibiyet. 
Geçtiğimiz sezon Kupa’yı müzesine götüren ve tarih yazan Lefke takımı bu sezon da Yenicami’yi mağlup edip kupaya uzanmak için önündeki en büyük engeli ortadan kaldırmak istiyor. Geçen sezon oynanan finalde müthiş bir taraftar kitlesi toplayan Lefke’de hedef taraftarını yeniden tribünlere döndürmek. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak zorlu karşılaşmayı Mehmet Malek yönetecek.

Şht. H.Ruso Stadı: Yeniboğaziçi – Yalova
Pepsi Kıbrıs Kupası’nda son 8 takım arasına adını yazdıran tek Birinci Lig ekibi Güzelyurt’un köklü kulübü Yalova oldu. Bu sezon Süper Lig’de en zor yenilen ve gol yiyen ekibi olan Yeniboğaziçi ile Yalova takımları kozlarını kupa çeyrek finalinde paylaşacak. Ligdeki iyi gidişini kupada da sürdüren ve adını finale yazdırmayı hedefleyen Yeniboğaziçi’nde hedef bu karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmak olacak.
Bu sezon kupanın sürprizi olan ve adını çeyrek finale yazdıran Yalova takımı, Süper Lig hedefiyle çıktığı Birinci Lig’de kupada Süper Lig ekiplerinin arasında kalan tek ekip oldu. Yeniboğaziçi karşısında galip ayrılıp bir sürprize daha imza atmayı hedefleyen sarı lacivertlilerde hedef mutlak galibiyet olacak. Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak kritik karşılaşmada Kerem Eran düdük çalacak.

Cihangir Stadı: Doğan TB – K.Kaymaklı
Pepsi Kıbrıs Kupası’nda çeyrek finalin en zorlu karşılaşmalarından biri de ligin iki güçlü ekibi Doğan Türk Birliği ile Küçük Kaymaklı arasında oynanacak. Bu sezon hedefini kupa olarak belirleyen iki ekibin mücadelesinde gülen taraf finalin bir başka favorisi olacak. Doğan Türk Birliği, güçlü rakibi karşısında galip gelip genç ekibiyle kupaya uzanma hedefi içerisinde mücadele edecek.
Kupanın en büyük favorileri arasında yer alan Küçük Kaymaklı zorlu maçtan galibiyet çıkarma ve adını yarı finale yazdırma peşinde olacak. Ligden koptuktan sonra gözünü kupaya diken ve tüm planlarını kupa üzerine yapan Küçük Kaymaklı takımı sezonu en azından 1 kupayla kapatıp taraftarına armağan etme niyetinde. Cihangir Stadı’nda oynanacak olan çeyrek finalin en zorlu karşılaşmasında Fehim Dayı düdük çalacak.

Dr.Fazıl Küçük Stadı: G.Birliği – Mormenekşe
Pepsi Kıbrıs Kupası’nda doğu derbisi çeyrek finalde yaşanacak. Ligde zor günler geçiren ve play-out mücadelesi veren Gençler Birliği aklını lige verse de kupada da gidebileceği yere kadar gitmek istiyor. Maçta güçlü rakibi karşısında galibiyet alıp adını yarı finale yazdırmak için sahaya çıkacak olan kırmızı siyahlılarda oyuncuların da kupayı istediği biliniyor.
Bu sezon oynadığı müthiş futbol ve istikrarlı görüntüsüyle lige damga vuran Mormenekşe takımında hedef kupada da finale kadar yürümek olacak. Ligde 3.sırada bulunan ve ligin en rahat takımları arasında gösterilen Mormenekşe tüm düşüncesini kupaya vermiş durumda. Eralp Şerifoğlu’nun öğrencileri karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp köyde bir heyecan yaratmak isteyecek. Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak maçta Serkan Şimşek düdük çalacak.

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur