1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sherman YENİDÜZEN’e ayrılığının sebeplerini anlattı
Sherman YENİDÜZEN’e ayrılığının sebeplerini anlattı

Sherman YENİDÜZEN’e ayrılığının sebeplerini anlattı

Çetinkaya’dan olaylı bir şekilde ayrılan Kpah Sherman YENİDÜZEN’e ayrılığının sebeplerini anlattı

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya formasını giyen ve geçtiğimiz hafta pasaportunu yenileyeceğini iddia ederek adadan ayrılıp Tanzanya Ligi takımlarından Young African Sport Club’la sözleşme imzalayan Kpah Sherman Yenidüzen Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulundu. Sherman, ailesinin daha iyi bir yaşamı hak ettiğini, Çetinkaya’dan 2 aydır para alamadığını ve bu seçimi yapmak zorunda olduğunu söyledi.

“Çok iyi bir teklif aldım, bu fırsatı kaçıramazdım”
Çetinkaya’nın başkanı Meriç Erülkü hakkında konuşan Kpah Sherman, Erülkü’nün Tanzanya’daki kulübüne mektup yazmasının çok yanlış bir davranış olduğunu söyledi. Çetinkaya için elinden gelen fedakârlığı fazlasıyla yaptığını aktaran Liberyalı futbolcu, “Meriç Erülkü kendini düşünüyor. Bu bencilce tavrından vazgeçsin. Ben 2 aydır tek kuruş para almadım. Kendinde bu hakkı görüp benim şu anki kulübüme nasıl mektup yazar.” dedi.
Çetinkaya’da kalmayı çok denediğini ve çok çabaladığını kaydeden golcü futbolcu, “Ancak Young AFC’den çok iyi bir teklif aldım. Bu fırsatı kaçıramazdım ve değerlendirmek zorundaydım. Ben profesyonel bir futbolcuyum ve ailemi futboldan aldığım parayla geçindiriyorum. Ailemin de paraya ihtiyacı vardı.” dedi.

“Bana ‘Senin futbol kariyerini mahvedeceğim’ dedi”
Liberyalı Kpah Sherman, Meriç Erülkü’nün kendisine sosyal medya aracılığıyla ulaştığını da kaydederek, “Meriç Erülkü bana ‘Senin futbol kariyerini mahvedeceğim’ dedi. Bu konuşmaların hepsi bende mevcut.” diye konuştu. Kendisi için endişelenmesi gereken bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Sherman, “Ancak Erülkü, yaptığı açıklamalarla ve yazdığı mektupla benim buradaki itibarımı zedeliyor. Artık Young AFC ile sözleşme imzaladım. Beni rahatsız etmeyi bıraksın.”dedi.

“Kariyerimi ve ailemi düşünmek zorundaydım”
Bu saatten sonra Young AFC futbolcusu olduğunu belirten Sherman, “FIFA’dan gerekli belgelerim de geldi ve takımımla maça da çıktım. Kimse bu saatten sonra bana ne yapacağımı söylemesin. Ancak bu tür konuşmalar beni rahatsız ediyor.” dedi. Yaptığından pişman olmadığını ve ailesini düşünmek zorunda olduğunu ifade eden Liberyalı hücum oyuncusu, “Ben hedefleri olan genç bir futbolcuyum. Artık kariyerimi ve ailemi düşünmek zorundaydım. Young AFC formasıyla Afrika Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum.” diye konuştu.

“Kıbrıs Türk futbolu için çok şey yaptım. Seçimimi yaptım. Beni rahat bıraksınlar”
Haber vermeden Çetinkaya’dan kaçma durumunu da anlatan Kpah Sherman, “Buna mecburdum. Çünkü eğer ben Tanzanya’da bir takımla sözleşme imzalamaya gidiyorum deseydim, bana asla izin vermezlerdi. Bunu riske atmak istemedim.” diye konuştu. Bugüne kadar gerek Kıbrıs Türk futbolu gerekse de Çetinkaya için çok şeyler yaptığını ifade eden Kpah Sherman, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’ndan da bu konuda anlayış beklediğini ve artık seçimini yaptığını söyledi. Sherman tek istediğinin profesyonel futbol kariyerinde yükselmek olduğunu belirterek, futboluna odaklanmak istediğini aktardı.

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur