1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sezona yetiştirilmeye çalışılıyor
Sezona yetiştirilmeye çalışılıyor

Sezona yetiştirilmeye çalışılıyor

Cihangir Stadı’nda zemin yenileme çalışmaları devam ediyor

A+A-

Necmi Belge

Süper Lig’in Mesarya temsilcilerinden Cihangir zemin bozukluğu nedeniyle her sezon kendisine büyük sorun çıkaran Cihangir Stadı’na köklü çözüm getiriyor.
Bu bağlamda Cihangir Stadı’nı Futbol Şubesi Sorumlusu Kemal Günözger ile birlikte incelediğimiz Cihangir Başkanı Aytaç Karaveziler, stadın çim ekiminin önümüzdeki hafta yapılabileceğini açıkladı.
Karavezirler, sahanın zemininin baştan aşağı kazıldığını ve en alta ızgara sistemi yerleştirilirken, üste de kum ağırlıklı toprak serildiğini söyledi.

Yetişmezse Değirmenlik’te oynayacaklar
Titiz bir şekilde serilen kumun üzerine, çim ekiminin muhtemelen sezonu açacakları 4 Ağustos Cuma gününden sonra yapılacağını ifade eden Karavezirler, ligin başlayacağı Eylül sonuna kadar sahanın yetişmemesi halinde, maçlarını Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynamaya devam edeceklerini belirtti.
Bugüne kadar yapılan ekimlerde stat zemininin özellikle güney ve kuzeyinde sağ köşelerdeki toprak yapısının su çekmeyen bir zemin olduğunu ifade eden Karavezirler, drenaj sisteminin hemen üzerinde saha zeminin her bölümünün eşit düzeyde kumlu toprak yayıldığını ve eşit düzeyde sulama yapılacağını anlattı.
Karavezirler, bu şekilde adeta yıllardır kronik bir hastalığa dönüşen saha zeminine köklü bir çözüm getireceklerini sözlerine vurguladı.

Antreman sahasının zemini tamam
Sezonun kapanması ile birlikte ekimi yapılan Cihangir antrenman sahasının mükemmel görüntüsü adeta şapka çıkarttı.
Başkan Karavezirler ile Futbol Şubesi Sorumlusu Kemal Günözger ile gezdiğimiz sahanın zeminin mükemmelliği hemen göze çarptı. Sahayı gezerken konuştuğumuz Başkan Karavezirler, 2014-2015 sezonunu 4 Ağustos Pazartesi günü antrenman sahasında açacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur