1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Sezona kupa ile başlamak istiyoruz”
“Sezona kupa ile başlamak istiyoruz”

“Sezona kupa ile başlamak istiyoruz”

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Yenicami, yarın akşam Lefkoşa Atatürk Stadı’nda karşılaşacağı geçtiğimiz sezonun Federasyon Kupası Şampiyonu Lefke maçı öncesi son idmanını Hamitköy Stadı’nda yaparken, Yenicami Teknik Direktörü Turan Altay gazetemiz

A+A-

Hüseyin KIRAL
Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Yenicami, yarın akşam Lefkoşa Atatürk Stadı’nda karşılaşacağı geçtiğimiz sezonun Federasyon Kupası Şampiyonu Lefke maçı öncesi son idmanını Hamitköy Stadı’nda yaparken, Yenicami Teknik Direktörü Turan Altay gazetemize Süper Kupa ve sezonla ilgili düşüncelerini aktardı.
Turan Altay, 2014-15 sezonu öncesi oynanacak olan Süper Kupa maçında iyi futbol oynayarak maçı izlemeye gelen taraftarlara güzel futbol seyretmek ve kupayı müzelerine götürmek istediklerini belirtti.

Altay “Sezona kupa alarak başlamak istiyoruz”
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan Süper Kupa final maçında rakibi Lefke’ye de başarılar dileyen Altay, ligin başlamasına bir hafta kala kupayı kazanıp sezona kupa ile başlamak istediklerini dile getirdi. Altay, geçtiğimiz sezonun takımından oyuncu olarak fazla değişiklik yapmadıklarını, hatta takıma geçtiğimiz sezonun gol kralı Esin Sonay’ı ve Batshi’yi transfer ederek dahada güçlendiklerini söyledi.
Altay kendisine göre yeni sezonun, geçtiğimiz sezonlardan daha kötü geçeceğini belirtirken, “Bugün oldu maçlarının TV kanalları tarafından çekilip çekilmeyeceği bile belli değil” açıklamasını yaptı.  Altay, “Ben federasyon başkanı Hasan Sertoğlu’nun yerinde olsam, bu işi en iyi servis edecek olan kanala maddi katkıda bile bulunurum” derken, “futbolumuzu dünyaya ancak bu şekilde gösteririz” dedi.

“Sertoğlu KOP ile görüşmelere başlaması gerek”
Yenicami takımı Teknik Direktörü Turan Altay, futbolun dışa açılımı adına KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun bundan yaklaşık bir yıl önce FIFA-UEFA başkanları nezdinde Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile başlatmış olduğu çalışmaya devam etmesini belirtirken, bu çalışmanın Kıbrıslı Türk futbolcularının umudu olduğunun altını çizdi.
Turan Altay, futbol adına bu girişimin dışa açılım adına umut olduğunu, ancak gelinen noktada hiçbir adımın atılmaması umutlarının kırılmasına neden olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1155 defa okunmuştur