1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Sertoğlu’nun cesaretini takdir ediyorum”
“Sertoğlu’nun cesaretini takdir ediyorum”

“Sertoğlu’nun cesaretini takdir ediyorum”

Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Kostakis Koutsokoumnis, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun üyelik konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Koutsokoumnis, Güney Kıbrıs’ta yayın yapan ANT1 televizyonuna Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) üyelik konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koutsokoumnis, KTFF’ye tüzüklerinin FIFA statüsüne uygun olarak değiştirilmesi için 40 gün sürenin verilmesi gerektiğini, sonra üyelik başvurusunun yapılmasını beklediğini belirtti. Politik tepkiler ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Koutsokoumnis, tepkilerin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’tan geldiğini ancak Sertoğlu’nun süreci sürdürme adına kararlı olduğunu aktardı.

“Uluslararası tanınmışık kazanmayacaklar”

KTFF’nin üyeliği ile ilgili birkaç anahtar unsurun olduğunu söyleyen KOP Başkanı Koutsokoumnis “Kıbrıslı Türkler KOP’a üye olduktan sonra uluslararası alanda tanınmışlık veya temsiliyet kazanmayacaklar. Bu KOP tarafından yapılacak ve Kıbrıslı Türk takımlar ile oyuncuları korunacak” dedi.
KOP’un izni ile Kıbrıslı Türk takımların ulusal ve uluslararası dostluk maçları oynanabileceğini aktaran Koutsokoumnis “İlerleyen yıllarda ligimize katılım teması ele alınabilir ancak Kıbrıslı Türk takımların şampiyonunun KOP ligine katılımı düşünülmedi. Kıbrıslı Türk takımların kupalara katılma gibi bir arzusu var ancak bu durum mevcut koşullarda ve politik konulardan dolayı zor” açıklamasını yaptı.

“Cesareti takdir ediyorum”

Kıbrıslı Türklerin birçok kez FIFA’nın kapısnı tanınma konusunda çaldığını ancak her seferinde kendilerine KOP’a üyelik konusunun söylendiğini belirten Koutsokoumnis, KTFF’nin KOP’ta bir kurum olacağını, kurulacak komite ile birlikte hakemlik, gözlemcilik, antrenörlük gibi konuların ele alınacağını aktardı. Koutsokoumnis sözlerinin sonunda KTFF’de ezici bir çoğunluğun KOP üyeliğini desteklediğini belirtirken “Sertoğlu’nun ülke gençliği ve futbolu için sergilediği cesareti takdir ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur