1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sertoğlu’nda destek
Sertoğlu’nda destek

Sertoğlu’nda destek

KTFF-KOP ilişkisinin hızlanması ile ilgili FIFA’ya yazdığı mektubu kamuoyu ile paylaşan, KTFF Başkanı Sertoğlu’na, spor adamlarından destek geldi

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun düzenlemiş olduğu basın toplantısının ardından, toplantıyı yerinde izleyen Kıbrıs Türk spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık, Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı ve eski milli futbolcu, futbol antrenörü Mehmet Kemanecioğlu (Metca) konu ile ilgili düşüncelerini aktardılar.

Kaçmaz: “KTFF-KOP süreci iki adımda başlatıldı”
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, “Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda oy birliği ile alınan kararın, saat 10.00 itibarı ile ilgili tüm taraflara yazılan yazılarla anlatıldı ve gelinen noktada Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Koutsokoumnis ile yüz yüze görüşüp aldığı karar doğrultusunda FIFA’ya gönderilen mektupda sürecin iki aşamalı olarak başladı” dedi.
Kaçmaz “Sertoğlu’nun 5 Kasım 2013’de Zürih’te imzalanan metinde var olan iki federasyon tarafından oluşturulacak ‘yönetim komitelerinin’ oluşturulması ve KTFF tüzüklerinin FIFA-UEFA kriterleri doğrultusunda yeniden düzenleyeceğini söylemesi sürecin başladığını gösterdi” dedi.

Işık: “Futbolumuzun kurtuluş reçetesi budur”
Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun basın toplantısında yaptığı açıklamalar ışığında, Sertoğlu’nun Kıbrıs Türk futbolunun kurtuluş reçetesini ortaya koyduğunu söyledi.
Salih Işık, gelinen bu noktadan sonra geriye dönüşün olmadığını ve Sertoğlu’nun ortaya koyduğu reçeteye kendilerinin de inandıklarını belirtti.
Işık, KTFF-KOP ilişkisine karşı olan kesimlerin de ortaya hiçbir reçete, çözüm önerisi koymadıkları gibi köstek olmaya çalışmalarının son derece yanlış olduğunu söyledi.

Piskobulu, “Sertoğlu Genel Kurul’da alınmış olanı uygulamaya koydu”
“KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, federasyon genel kurulunda alınmış olan kararı uygulamaya koydu. Sonuna kadar arkasındayız” açıklamasını yapan Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, “Ülkedeki sporun içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmak için tüm spor federasyonlarının yapması gereken davranışı Sertoğlu futbolumuz adına başlattı ve camia olarak bu kararı destekliyoruz” açıklamada bulundu.

Kemanecioğlu: “Antrenörlerin sorunları da çözülmüş olacak”
Eski Milli futbolcu ve şimdilerde futbol antrenörlüğü yapan Mehmet Kemanecioğlu (Metca) “KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu Genel Kurulu’nda kulüplerinden aldığı görevi yerine getirdi” açıklamasını yaptı.
Kemanecioğlu, konunun sadece futbolcuyu değil tüm futbol antrenörlerini de ilgilendirdiğinin altını çizerken antrenör arkadaşlarının da Sertoğlu’nun bu kararını desteklediğini söyledi.

Bıçaklı: “KOP’tan neden korkuyorlar?”
Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Serdar Denktaş ilişkileri askıya almış. Bu kadar zamandır neredeydi? Bu ülkede spor veya futbol politikası var mı? Genel Kurul kararı doğrultusunda Sayın Sertoğlu süreci başlattı. KOP’tan neden korkuyorlar? Biz Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşları değil miyiz? Gaz ve petrol arandığından dolayı biz bu madenlere ortağız diyorlar. KOP’a gidince canınız mı sıkıldı? Şimdi ne oldu? Ralli yapıldığında bizim araçlarımızın üzerinde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrakları yok muydu? Benim gençlerim dünya gençleri ile bütünleşsin ve yerini alsın diye bu ülkeyi yöneten siyasiler destek çıkacaklarına ilişkilerini askıya alıyorlar”

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur