1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sertoğlu KOP’u açıklayacak
Sertoğlu KOP’u açıklayacak

Sertoğlu KOP’u açıklayacak

Sertoğlu'nun bugün düzenleyeceği basın toplantısı ile Kıbrıs Futbol Federasyonu’na üyelik konusu ile ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu'nun bugün düzenleyeceği basın toplantısı ile Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik konusu ile ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor. KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek basın toplantısı saat 11.00’de başlayacak. 10 Şubat tarihinde gerçekleştirilen KTFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda yurt dışına bedelsiz transfer olan futbolcular konusu ele alınmış ve devlet yetkililerinin konuyu çözüme kavuşturmaları için 45 günlük bir süre verilmişti. Bu süre içerisinde herhangi bir çözüm üretilmemesi halinde KOP üyelik başvurusu yapılması kararı Genel Kurul’da oy çokluğu ile alınmıştı.

Hürriyet: “Korkulan oldu”

Verilen 45 günlük süre Cuma günü tamamlanırken KTFF yaptığı açıklamada bugün konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. KTFF’nin KOP’a üyelik başvurusu yapacağının açıklaması beklenen basın toplantısı öncesi yaşananlar Türkiye ve dünyada geniş yankı uyandırdı. Hürriyet’in konu ile ilgili olarak yaptığı haberde “Korkulan oldu. KKTC Futbol Federasyonu, Rum Federasyonu’na üye oluyor” başlığı kullanılarak konuyu ele aldı. Haberde “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yarın bir basın toplantısı düzenleyerek Rum federasyonuna üyelik başvurusu için FIFA’ya dilekçe göndereceğini açıklayacak. Rum Federasyonu ön hazırlıklara başlayarak üyeleriyle toplantı kararı aldı” ifadeleri yer aldı.

Dünya basını: “60 yıllık ayrılık bitiyor”

Dünya’nın önde gelen haber ajanslarından Reuters “Uzun bir ayrılıktan sonra Kıbrıs’ta futbol birleşiyor” başlığı ile haberi servis etti. Haberde KTFF’nin UEFA tarafından tanınan KOP’a üyelik başvurusunda bulunacağı belirtildi. Associated Press “Kıbrıslı Türkler KOP’a üyeliğe hazır” başlığı ile ele aldığı konuda “Futbolda 60 yıllık ayrılık sona erebilir. Kıbrıslı Türkler KOP’a üye olarak futbolu bir çatı altına alma düşüncesinde” ifadelerini kullandı.

Denktaş kulüplere yazı gönderdi

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Genel Kurul üyesi kulüplere bir yazı göndererek, KOP üyelik başvurusu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

KOP üyelik başvurusu ile ilgili karar alınmadan önce her kulübün konuyu ayrı ayrı kendi Genel Kurullarına sunarak yetki alınması gereğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Denktaş, Kulüplerin vereceği karara kendisi dâhil herkesin saygı duyması gerektiği gibi, alınacak kararın doğuracağı sonuçlara da yine her kesimin saygı duyması gerektiğini söyledi.

“Kurtuluşu KOP’ta görmek siyasetin iflası KKTC futbolunun intiharıdır”

Bu aşamada ülke sporundan sorumlu bakan olarak kulüpleri doğru bilgilendirme hakkına sahip olduğunu belirten Denktaş, KTFF’nin “kimse sorunumuzla ilgilenmedi” düşüncesinin aksine Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile görüşecek konu ile ilgilendiğini dile getirdi. “Tek kişinin kazdığı kuyuya tüm kulüplerimiz sürüklenmektedir ve ülkede futbolun sonu hazırlanmaktadır” ifadeleri yer alan açıklamada “Futbolumuzun dışa açılması için birçok çare vardır ve olması gereken hükümet ve federasyonun bu çareleri birlikte zorlamasıdır. Ne var ki tüm iyi niyetli yaklaşımlarımıza rağmen tek alternatif üzerinde ve anlaşıldığı kadarı ile kapalı kapılar ardında verilmiş olan söz nedeniyle KOP'a müracaat tek alternatif haline getirilerek camiaya sunulmuştur. Kıbrıs Türk Futbolunun “kurtuluşunu” KOP’ta görmek siyasetin iflası KKTC futbolunun ise intiharıdır” açıklamaları yapıldı.

Bu haber toplam 1873 defa okunmuştur