1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sertoğlu, KOP ile yaşanan süreci değerlendirdi
Sertoğlu, KOP ile yaşanan süreci değerlendirdi

Sertoğlu, KOP ile yaşanan süreci değerlendirdi

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile Zürih’te Kıbrıs’ta futbolu birleştirmek için atılan imzaların arkasında olduğunu yineledi. Sertoğlu, KOP ile sürdürdükleri görüşmelerde çözüme ulaşmakta zorlandıkları için FIFA ve UEFA’ya konu

A+A-

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile aşama kaydedemediklerini, bunun için FIFA ve UEFA’ya mektup yazıp destek istediğini belirtti

“FIFA ve UEFA devreye girmeli”

 

YENİDÜZEN Spor Servisi
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu dün basın toplantısı düzenleyecek Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile geldikleri son nokta, Süper Kupa’da yaşanan olaylar ve Kıbrıs Rallisi’ne kadar birçok konuda açıklama yaptı. Sertoğlu KOP ile yaptıkları görüşmelerde sonuç alamadılarını, bundan dolayı da FIFA ve UEFA’ya mektup yazarak onların konuya dahil olmasını istediklerini belirtti.
Hasan Sertoğlu sözlerine Kıbrıs Rallisi ile başladı. “Geçtiğimiz gün yapılan ve toplum olarak büyük keyifle izlediğimiz ralliden başlamak istiyorum” diye konuşan Sertoğlu “Bu organizasyonu yapan arkadaşları canı gönülden tebrik ederim. Sertoğlu olarak uluslararası spor organizasyonlarına Kıbrıs Türkü’nün katılmasını hep destekledim. Toplum olarak bizim buna ihtiyacımız olduğuna karar verdiğim için de arkadaşlarımızla birlikte KOP sürecini başlattık. Müthiş başarı ile bu ralli tamamlandı” dedi.

“Siyasiler sihirli bir sözcük kullandı”
Ralli organizasyonu ile ilgili olarak siyasiler televizyonlara demeç verirken, sihirli bir sözcük kullandı diyen Sertoğlu “Uluslararası kurallar neyi gerektiriyorsa onu yaptık dediler. Biz farklı birşey yapmadık, biz de aynısını yaptık. Bu da 5 Kasım’dan bugüne kadar yaşanan süreçte bize karşı çıkanlar da bu toplumun bunu özlediğini, istediğini benimsediklerini gösterdi” dedi.
“Bunun siyasetle alakası olmadığını, uluslararası kurallar ne gerektiriyorsa onu yapmamız gerektiğini gösterdi” diyen Sertoğlu “Bu önümüzdeki günlerde diğer spor dallarında da olacak, göreceksiniz. Siyasiler siyasi bir çözüm üzerinde oturup anlaşsın, sorun yoktur. Ama o çözüm olana kadar sporcuların, gençlerin uluslararası alanda spor yapmasının önü açılsın. Hep söyledim, dünya ile buluşmamızı hiç kimse engelleyemeycek. Ben bunu sadece futbol için söylemedim. Bunun başladığını bugün görüyoruz” diye konuştu.

Mücahitler Derneği’ni eleştirdi
Birkaç kurumu eleştirme hakkını kendinde hissettiğini söyleyen Sertoğlu “Bu süreçte inanılmaz derecede haksız eleştiri yapan bu kurumlar ansızın ortadan kayboldu. Özellikle Mücahitler Derneği. Sanki de kapandı. Ortada yoklar. Onlar da işin gerçeğini gördüler. En büyük ustalarından en küçüğüne kadar bu işe onay verdiler, gördüler ki bu işler ‘Vatan Millet Sakarya’ ile olmuyor. Uluslararası hukuk, toplumun çıkarları, gençliğin geleceği herşeyden daha önemlidir. Onlar da bunu anladılar ve tıs çıkarmadıkları için onlara teşekkür ederim. Bu süreçte bize sövdüler, bize bağırdılar. Bütün kurşunlarını attılar, hepsini havaya, karavanaya gitti. Atacak kurşunları da kalmadı. Onların da gazını aldık. Uluslararası hukuk ve uluslararası kurallar herkes için geçerlidir. Ülke gençliği her dalda dünya ile buluşacak göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Naklen yayın konusu
Önümzüdeki hafta başlayacak olan liglere ve naklen yayın konusuna da değinen Sertoğlu, “Geçtiğimiz akşam oynanan Süper Kupa karşılaşmasında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bu                                                                              konuyu konuştum. O da konu ile  ilgili olarak çözüm getirebileceğini söyledi. BRT Müdürü ile konuşarak naklen yayın konusunu çözeriz. Naklen yayın olmalı, özellikle görüntülerin çekilmesi, yayınlanması lazım. Eğer herhangi bir kurumun isteği yoksa bu sorumluluk devletin televizyonuna düşer düşüncesindeyim” dedi.

Köpük uygulaması ikinci haftada
Yeni sezonda futbol kulüplerine başarılar dilediğini belirten Sertoğlu “Dünya Kupası ve diğer dünya liglerinde köpük uygulamasına geçildi. Yeni bir uygulama. Kendi arkadaşlarımızla da konuyu tartıştık. Bu köpüklerle ilgili ödememizi yapıp sparişimizi verdik. İkinci haftadan itibaren köpük uygulamasına liglerde başlanacak” dedi.

Süper Kupa’da yaşanan olaylar
“Cumartesi akşamı bizi üzen bir karşılaşma oldu” diyen Sertoğlu “Ciddi bir hazırlık yapıyorsunuz, görsel bir şölen hazırlıyorsunuz. Maç başlıyor bitiyor ve bütün hevesiniz kaçıyor. Ben cumartesiden bu yana inanılmaz derecede kötü düşünceler içindeydim. Her final maçında böyle şey olmaz. Biz suçlu aramıyoruz. Bizim isteğimiz bu olayların olmaması. Olmaması için de el birliği ile bazı şeyleri değiştirmemiz lazım” dedi.

“Üyeliği kabul edince şaşırdılar”
Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile sürdürülen süreçte kamuoyunda kendilerini rahatsız eden bir algının oluşmaya başladığını belirten Sertoğlu, Zürih’te imzaladığı metnin ve verdiği sözlerin arkasında olduğunu belirtti. Sertoğlu “Birçok kez karşılıklı görüşme ve yazışma yapıldı. Gördük ki, kendi aramızda bu işi zor çözeceğiz. Çünkü ben her zaman ortaklık diye belirttiğim, sizin üyelik dediğiniz konuyu kabul et gerisini oturup çözeriz dediler. Neden? Bugüne kadar bu görüşmeleri yapan tüm federasyonlar hiçbir şekilde bu maddeye bırakın tamam demeyi, konuşmayı bile reddetti. Bizim de reddedeceğimizi zannettiler herhalde. Biz uluslararası hukuk ve kurallar, FIFA ve UEFA bunu emrederse kabul ediyoruz deyince şaşırdılar” dedi.

“FIFA ve UEFA’dan çözüm yardımı istedim”
KOP ile konuyu çözüme bağlayamadıkları için mektup yoluyla FIFA ve UEFA’dan çözüm için yardım istediğini belirten Sertoğlu “Şimdi oturup konuşuyoruz, bir aşama kaydediyoruz, sonunu getiremiyoruz. Böyle olunca bende oturup sayın Blatter, Platini ve Koutsokoumnis’e mektup yazdım. Yazımda 5 Kasım’da Zürih’te ne konuştuysak hepsinin arkasındayım ama biz bu işi çözemiyoruz dedim. Sebeplerini de belirttim. Ev ödevimizi yapmaya çalışıyoruz, bizimle yapan yok. Eskiden üye olun, konuşalım vardı. Şimdi başvurun, değerlendirelim, sonra konuşuruz var. Bu yüzden FIFA ve UEFA’dan yardım istedim” dedi.

Havuz benzetmesi
Süreç ile ilgili olarak havuz benzetmesi yapan Sertoğlu şu örneği verdi: “Eskiden havuzların kenarlarında havuzun derinliği yazmazdı. Adam atlardı, yüzme bilmezse ve derinse boğulurdu. Şimdi yasa gereği havuzun yanında ne kadar derin olduğu yazıyor. Şimdi ben atlayacağım, havuzun derinliğini bilmezsem neden atlayayım? Atlayıp boğulayım mı? Spor yazarı arkadaşlarımız ve kulüp başkanlarımız bana neye üye olacağımızı sorduklarınızda ‘Bilmem’ dersem, bana bunun hesabını sorarlar. Şu anda tek söyledikleri, üyeliğe başvuralım, değerlendirsinler, kabul ederlerse diğer kısımlara sonra bakarız. Öyle bir noktaya geldik” diye konuştu.

“Yazdığım mektupta üyeliği kabul ettiğimi açıkladım”
Yazdığı mektupta birinci parametreyi kabul ettiğini deklare ettiğini söyleyen Sertoğlu, üye olmayı kabul ettiğini, konu ile ilgili olarak hiçbir sapmanın olmadını belirttiğini dile getirdi. Sertoğlu “Bir yere geldikten sonra herşey ters dönmeye başladı. Bu işin FIFA ve UEFA’ya düşeceği kararını verdik. Demek ki karşı tarafa büyük baskılar var. Kulüpleri kuzeyde maç yapmak istemediğini belirttikten sonra durum değişti. FIFA ve UEFA’nın artık işin içine girmesi gerektiği inancına sahip olduğum için bu mektubu yazdım. Buna karşılık onlar da mektup yazdılar ve FIFA ile UEFA’nın konuya girmesine gerek olmadığını belirterek rahatsızlıklarını dile getirdiler” dedi.
Eskiden görüşmelerin karşılıklı olduğunu, artık sadece yazışmaların yapıldığını belirten Sertoğlu, diyaloğun bitmediğini ancak KOP’un hangi konulara karşı olduğu noktaları da bilemediklerini dile getirdi. KOP’a üyeliğin kendisine göre altına girme anlamı taşımadığını söyleyen Sertoğlu, bu işlerin çözülmeyeceğine inandığı zaman görevde kalması için hiçbir nedenin kalmayacağını sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur