1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyon sarardı Görneç kızardı
Şampiyon sarardı Görneç kızardı

Şampiyon sarardı Görneç kızardı

K-Pet Birinci Lig’de 26 haftalık lig maratonunda oynanan 182 karşılaşmada 805 sarı kart, 60 kırmızı kart çıktı

A+A-

K-Pet Birinci Lig’in 26 haftalık dönemi içerisinde takımlar 182 maçta 805 adet sarı kart, 60 adet kırmızı kart gördü. Ligde en çok sarı kart gören takım, sezonu şampiyon olarak tamamlayan Dumlupınar oldu. Sarı kırmızılı ekip 26 maçta 69 kez sarı kart görerek bu alanda ilk sırada yer aldı. Dumlupınar’ın ardından 64 sarı kart ile Esentepe ikinci, 63 sarı kart ile Lapta üçüncü sırada yer aldı. En az sarı kart gören takım ise Denizli oldu. Batı bölgesi ekibi 43 kart ile en az sarı kart gören takım oldu.

En çok kırmızı Görneç’e
Ligde en fazla kırmızı kart gören takım ise Görneç oldu. Mesarya ekibi 8 kırmızı kartla bu alanın ilk basamağında yer aldı. Görneç’in ardından 6’şar kırmızı kart ile Baf Ülkü Yurdu ve Düzkaya ikinci sırada yer alırken, Esentepe 5 kırmızı kart ile üçüncü sırada sezonu tamamladı. Sezonun en az kırmızı kart gören takımı ise Gençlik Gücü oldu. G.Gücü sezonu 1 kırmızı kartla noktaladı.

Sportmenliğe aykırı harekete 672 sarı kart
Nedenlerine göre verilen kartlara bakıldığında en çok sarı kart 672 kez ile “Sportmenliğe aykırı hareket ve/veya davranış” nedeni ile gösterdildi. 115 kez “Hakeme veya hakemin kararlarına sözle veya hareketle itiraz” gerekçesi ile sarı kart gösterilirken, 16 kez “Oyunun tekrar başlamasını geciktirmek” ve 1’er kez “Hakemin izni olmaksızın oyun alanına ilk kez ve/veya tekrar girmek” ile “Yedek kulübesinde ihtarlık hareketlerde bulunmak” gerekçelerinden sarı kart gösterdildi.

En çok çift sarı karttan ihraç
En çok kırmızı kart gösterilme sebebi ise “Çift sarı kart nedeni ile ihraç” olarak kayıtlara geçti. Çift sarı kart nedeni ile 37 kez kırmızı kart gösterilirken, 9 kez “Bariz Gol Şansını Engellemeden dolayı ihraç” gerekçesi ile kırmızı kart gösterildi. 3’er kez “Şiddetli hareket” ve “Hakem, KTFF veya mensublarının Kişilik Haklarına Saldırı, Hakaret, Küfür ve Tehdit” nedeni ile kırmızı kart gösterilirken, 1’er kez “Spor Ahlakına Aykırı Söz veya Davranış”, “Ciddi Faullü Oyun” ve “Hakeme Onu Kırıcı, Sportmenliğe Aykırı Söz ve Davranış” nedeni ile kırmızı kart çıktı.

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur