1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyon Romanya
Şampiyon Romanya

Şampiyon Romanya

XI. Dünya Futbol Tenisi Şampiyonası sona erdi

A+A-

Necmi Belge
Uluslararası Futbol Tenisi Federasyonu (FIFTA) çatısı altında Kuzey Kıbrıs Futbol Tenisi Federasyonu tarafından 20-23 Ekim tarihleri arasında organize edilen ve 18 ülkenin mücadele ettiği XI. Dünya Futbol Tenisi Şampiyonası dün oynanan finaller ile sona erdi.
Bu kapsamda VIII. Dünya Kadın, VIII. Dünya Genç Erkekler, II. Dünya Karışık ile 1. Dünya U21  Şampiyonası da organizasyon içerisinde yer aldı.
Atatürk Spor Salonu’nda yer alan şampiyonada Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra Türkiye, Romanya, Macaristan, Hırvatistan, Moldovya, Gürcistan, Fransa, Slovakya, Makedonya, Avusturya, Kanada, Brezilya, Avusturalya, Cezayir, Hindistan, Rusya, Azerbeycan, Cape Verde ve Portekiz takımları yer aldı.

Romanya damgasını vurdu
Üç gün süren şampiyona sonunda Romanya, Fransa’nın şampiyon olduğu üçlü erkekler kategorisi dışında tüm katagorilerde şampiyon olurken, KKTC Kadın Milli Takımı teklerde Ayşe Mullacuma ile dünya birincisi, çiftlerde Zehra Borazancı, Makbule Nurtunç, Meryem Bozkurt ve Ayşe Mullacuma’dan oluşa çiftler takımı ile dünya ikincisi olmayı başardı.
Şampiyona sonunda, ilk dört dereceye giren takımlara kupa, madalya ve katılım belgeleri FIFTA Başkanı Dubrovka Lipjnak ile KKTC Futbol Tenisi Federasyonu Şevket Songur tarafından takdim edildi. XI.Dünya Futbol Tenisi şampiyonası çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Bu haber toplam 1217 defa okunmuştur