1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Sahanın sulanması engelledi”
“Sahanın sulanması engelledi”

“Sahanın sulanması engelledi”

Lefke Türk Spor Kulübü’nün antrenman sahasının kuruması ile ilgili olarak Spor Dairesi Güzelyurt Bölge Amiri Süleyman Kıbçak bir açıklama yaptı.

A+A-

Haldun Oktay

Lefke Türk Spor Kulübü’nün antrenman sahasının kuruması ile ilgili olarak Spor Dairesi Güzelyurt Bölge Amiri Süleyman Kıbçak bir açıklama yaptı. Kıbçak antrenman sahalarının bakımından kendilerinin sorumlu olmadığını, buna rağmen saha için çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Lefke’nin çalışmalarını antrenman sahasında değil 16 Ağustos Stadı’nda yaptığını söyleyen Kıbçak bu konuda sahanın kullanılması için Lefke’nin uyarıldığını ancak başkan Yıltaç Mükellef’in sahanın sulanmasını engellediğini belirtti.

“Antrenman sahasından biz sorumlu değiliz”
Spor Dairesi Güzelyurt Bölge Amiri Süleyman Kıbçak’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde: “Lefke 16 Ağustos Stadı’nı daire olarak merkez saha olarak kabul ediyoruz. Bu yüzden sürekli bir personelimiz orada görev yapmaktadır. Bu durum sadece Güzelyurt Zafer Stadı, Güzelyurt Spor Kompleksi ve 16 Ağustos Stadı için geçerlidir. Güzelyurt bölgesinde bulunan diğer tesislerde ise kulüplerin görevlendirdiği kişiler sahaların bakımını yapmaktadır. Antrenman sahalarına Spor Dairesi sadece teknik destek sağlamaktadır. Bunun dışında bu sahaların bakımı sulaması ve biçilmesi kulüpler tarafından yapılmaktadır. Kısacası Lefke antrenman sahasının bakımından sorumlu biz değiliz”

“Personel eksikliğinden dolayı bir çalışanı merkeze aldık”
“Personel eksikliğinden dolayı bir çalışanımızı Haziran başında Güzelyurt merkeze aldık. Fakat geriye çağırdığımız personel ihtiyaç duyulması halinde tüm sahalara çeşitli konularda destek vermek için gönderiliyor. Bu şekilde tüm bölgeye daha çok hizmet vermiş oluyoruz”

“Şoku daire olarak biz yaşadık”
“Sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen antrenman sahasının bakımı ve idamesi için Spor Dairesi olarak çok büyük katkı koyduk. Antrenman sahasının gerek ekim gerekse diğer bakım aşamalarında her türlü desteği verdik. Lefke Türk Spor Kulübü Başkanı Yıltaç Mükellef çok iyi bilmektedir ki ada çapında Spor Dairesi hiçbir antrenman sahasının bakımını yapmamaktadır. Başkan halkı yanıltıcı açıklamalar yapıyor”

“Mükellef sahanın sulanmasını engelledi”
“Mükellef Haziran ayı başlarında orda çalışan personelimize sahanın sulanmaması yeniden ekileceğini söyledi. Ben kontrole geldiğim zaman sahanın kurumaya başladığını gördüm. Personelimize ve kulüp yöneticilerine sahanın derhal bakımının yapılması gerektiğini söyledim. Çalışan personelimize talimat verdim. Fakat Başkan Mükellef sahanın sulanmasını engelledi. Bu yaşananlardan sonra sahanın bu hale gelmesinden dolayı esas şoku Mükellef değil biz yaşadık. Lefke Türk Spor Kulübü başkan ve yöneticilerinin tüm telefonlarına cevap verdik. Tam tersi biz aradığımız zaman özellikle başkandan yanıt alamadık. Anlayacağınız telefona cevap vermeyen biz değiliz”

“Yap boz tahtasına çeviren biz değiliz”
“Biz daire olarak kesinlikle ekilen çimi kurutup tekrar ekilmesi taraftarı değiliz. Bir sahanın tekrardan ekilmesi için çok büyük bir emek ve maliyet gerekmektedir. Spor Dairesi çalışanları devletin parasını her zaman en ekonomik şekilde kullanmaktadır. Niye ekili bir sahayı kurutup tekrardan ekim yapalım. Böyle bir mantık olamaz. Bu noktada da yapılan eleştirileri kınıyoruz. “Yap-boz tahtasına” çeviren kim sizin takdirinize bırakıyorum”

“Gerçek nedenler ortaya konulsun”
“Büyük bir emek ve para harcanarak ekilen Lefke antrenman sahasını nedense hiçbir zaman kullanılmadı. Kullandırmadı. Tüm antrenmanlarını 16 Ağustos Stadı’nda yaptı. Biz daire olarak bu konuda Lefke Türk Spor kulübünü gerek sözlü gerekse yazılı olarak uyardık. Yazılan yazı ne yazık ki antrenman sahasının kurutma sürecinin başlangıcı oldu. Ne acıdır ki orada antrenman yapmamak için kurutuldu. Buna rağmen biz sahanın bozulmaması için yoğun bir mesai harcadık. Stat şu anda yemyeşil ve spor yapmaya son derece elverişli. Bu da bizim sorumluluklarımızı ne şekilde yerine getirdiğimizi göstermektedir”

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur