1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ruso’da derbi heyecanı
Ruso’da derbi heyecanı

Ruso’da derbi heyecanı

Şampiyonluğun iki büyük adayı olan Küçük Kaymaklı ile GAÜ Çetinkaya, Lefkoşa derbisinde bugün karşı karşıya gelecek

A+A-

Hüseyin KIRAL

Yeni sezona şampiyonluk parolası ile giren Küçük Kaymaklı ile GAÜ Çetinkaya takımları Lefkoşa derbisinde buluşuyor. Bugün saat 16.30’da Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak karşılaşmada Lefke deplasmanından eli boş dönen Küçük Kaymaklı, GAÜ Çetinkaya karşısında galip gelerek ilk haftayı telafi etmek istiyor. GAÜ Çetinkaya’da ise moraller yerinde. Ligin ilk maçında geçtiğimiz sezonun şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nü mağlup eden Çetinkaya, Lefkoşa derbisinde K.Kaymaklı maçı öncesi özgüven kazandı. K.Kaymaklı Teknik Direktörü Muharrem  Mertdin, “Lefke maçını unutmak için GAÜ Çetinkaya maçını kazanmak zorundayız, takımıma güveniyorum ve bunu başaracak gücümüz de var” dedi. GAÜ Çetinkaya Teknik Direktörü Mehmetali Özgürgün ise, MTG karşısında takımının iyi futbol oynadığını ve aynı iyi futbolu Kaymaklı karşısında gösterdikleri takdirde kazanmamaları için bir sebebin olmadığını söyledi.

Mertdin, “Kaymaklı’nın, iyi bir takım karşısında galibiyete ihtiyacı var”
Yeni sezona önce Süper Kupa, Mağusa Türk Gücü, ardından da ligin ilk karşılaşmasında Lefke mağlubiyeti ile başlayan Küçük Kaymaklı’da, Teknik Direktör Muharem Mertdin ve ekibi bu gün oynayacakları GAÜ Çetinkaya maçını kazanıp, sezon öncesi koyduğu hedeften sapmamak ve yaşanan tüm olumsuzlukları unutmak istiyor. Lefke karşısında özellikle ilk 45 dakika iyi bir oyun ortaya koyduklarını, ancak ilk yarının son dakikasında yenen golle soyunma odasına 1-0 mağlup olarak gittiklerini söyleyen Mertdin, ikinci yarıya moralsiz başladıklarını kaydetti. Takımı K.Kaymaklı’nın iyi bir takım olduğunun altını çizen Mertdin, “Bu takımın GAÜ Çetinkaya gibi hedefleri olan iyi bir takım karşısında galibiyete ihtiyacı var” dedi.

“Derbiyi kazanıp, ilk haftayı telafi edeceğiz”
Sezona kötü bir başlangıç yapan Küçük Kaymaklı takımında Teknik Direktör Muharrem Mertdin, “Hafta içinde yaptığımız tüm idmanlarda Lefke karşısında yaptığımız yanlışları gözden geçirdik. Umarım Çetinkaya karşısında daha çok doğru yaparak, maçı skorunu kendi lehimize çeviririz” dedi.

Özgürgün, “Kaymaklı’yı, Lefke maçında izledim, Kaymaklı iyi  bir takım”
Sezonun açılış maçında son şampiyon MTG’yi yenerek lige moralli giren GAÜ Çetinkaya’da hedef K.Kaymaklı karşısında da iyi bir oyun ortaya koyarak galip gelmek. Geçtiğimiz yıldan cezalı olan Serkan Önet’in dışında takımın tüm oyuncuları bu maçta görev yapmaya hazır olduğunun altını çizen GAÜ Çetinkaya Teknik Direktörü Mehmetali Özgürgün, “Kaymaklı’nın, Lefke’ye mağlup olduğu maçı izledim. Kaymaklı iyi bir takım” dedi. Küçük Kaymaklı’nın, Lefke karşısında özellikle ilk yarıda bulduğu 2-3 gol pozisyonundan yararlanamadığını ve son dakikada kalesinde gördüğü golle soyunma odasına mağlup gitmesi moral ve motivasyonunun sıfırlanmasına neden olduğunu belirten Özgürgün, Kaymaklı maçının hiç de kolay geçmeyeceğini, ancak kazanmak için çok çalışacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur