1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Potanın kralı MGA
Potanın kralı MGA

Potanın kralı MGA

Basketbol Federasyon Kupası’nda zafer Mağusa Gelişim Akademisi’nin oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen, Nicosia Sport Shop sponsoruluğunda düzenlenen Erkekler Federasyon Kupası’nda şampiyon Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) oldu. MGA final karşılaşmasında ligin en güçlü takımları arasında gösterilen Mapfree’yi 80-69 mağlup ederek Federasyon Kupası’nı müzesine götürdü.

Karşılaşmada MGA adına 29 sayıyla maçı tamamlayan yıldız oyuncu Desmond Raymond final maçının en skorer oyuncusu oldu ve takımının aldığı galibiyette önemli rol oynadı. Desmond’ın yanı sıra Peter Olisemeka kaydettiği 10 sayı ve 19 ribauntla double-double yaparak maçı tamamladı.

MGA sonradan açıldı
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Mapfree takımı oldu. Hızlı ve çekişmeli başlayan karşılaşmada durgun başlayan MGA karşısında etkili ataklarıyla sayılar bulan Mapfree takımı periyodu 18-12 önde tamamladı. Ancak ikinci periyotta takım koçu Arkın Arşehit’in direktifleriyle toparlanan MGA takımı oyunda üstünlüğü ele geçirdi ve Desmond’la bulduğu sayılarla maça ortak oldu. Maçın ilk devresi 32-28 MGA üstünlüğünde tamamlandı.

Rakibin hatalarını iyi değerlendirdi
Üçüncü periyotta inanılmaz bir çekişme yaşandı. Farkın bir açılıp bir kapandığı periyotta az da olsa üstün olan taraf MGA takımı oldu. Özellikle bu periyotta Jordon ile sayılar bulan Mapfree umutlarını son periyoda taşıdı. Son periyotta ise yakaladığı uygun pozisyonları sayıyla sonuçlandıramayan bir Mapfree takımı vardı.

Buna karşılık MGA da rakibinin hücumlarını durdurup, Peter’le aldığı ribauntlarla hızlı hücumda arka arkaya sayılar buldu ve farkı açmaya başladı. Son anlarda farkı daha da açan MGA maçı 80-68 galip kapatarak kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyon ve ikinciye ödüllerini KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu ve Nicosia Sport Shop Direktörü Hüseyin Reis verdi. Bu sezonun başında federasyon başkanlığına getirilen Nasıroğlu ilk kupasını da MGA’ya vermiş oldu.

-----------

Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Nusret Sırdar, Ulviye Beşe
1.periyot: 18-10
2.periyot: 10-20
3.periyot: 25-23
4.periyot: 15-25
Mapfree: *Jordon (16), *Pajevic (2), Onat, *Kercem (12), Sercem (3), Nevzat (5), *Ahmet Dağer (6), Charles (15), *Vedat (7), Halit, Benon
MGA: Metin, *Kemal Sanvar (10), Mert (9), *Hasan (4), *Peter (10), Sael, *Osman Barışsever (9), Hasan Debes (9), İlhan, *Desmond (29)

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur