1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Potanın Kralı Mapfree: 62-70
 Potanın Kralı Mapfree: 62-70

Potanın Kralı Mapfree: 62-70

Basketbol Büyük Erkekler Final serisi dördünü maçında Mağusa Gelişim Akademisi’ni mağlup eden Mapfree şampiyon oldu

A+A-

Süleyman Rebge

Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Nicosia Sport Shop’un sponsorluğunu üstlendiği Büyük Erkekler Ligi final serisi 4. maçı dün akşam Mağusa Arena’da Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ile Mapfree Yaşam Spor arasında oynandı. Seride 3-1 önde olan Mapfree rakibini 62-70 yenerek sezonu şampiyon olarak tamamladı. Final serisinin en değerli oyuncusu ise Mapfree takımının yıldız oyuncusu Jordan seçildi. Karşılaşma sonunda yapılan kupa töreni ile takımlara kupa ve madalyaları verildi.

İlk çeyrekte 9 sayı fark
Konuk Mapfree maça üst üste sayılar bularak başladı. Buna karşılık MGA Desmond ile cevap vererek oyunda dengeyi kurdu. Mapfree yabancı oyuncuları Jordan ve Filip’in ard arda bulduğu 3 sayı basketlerle farkı açtı. İlk çeyrek 13-22 Mapfree üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci çeyreğe Desmond’un sayıları ile başlayan MGA farkı kapatmaya başladı. Charles’ın oyundan çıkması nedeni ile pota altı zayıflayan Mapfree farkı kapanmasına engel olamadı. Bu dakikadan sonra Kerem’in üst üste 3’lükleri ile farkı tekrar açan Mapfree oyunda dengeyi sağladı ve devre 28-35 Mapfree üstünlüğü ile geçildi.

Son çeyrekte Jordan faktörü
Üçüncü çeyrek Jordan ve Desmond’un karşılıklı sayıları ile başlarken daha sonraki bölümde her iki takım da sayı bulmakta zorlandı ve 3. çeyrek 45-50 Mapfree üstünlüğü ile bitti.
Dörtdünçü çeyrek MGA’nın ard arda bulduğu sayılar ile başladı. MGA farkı kapayarak 58-56 öne geçti. Jordan’ın oyuna ağırlığını koyması ile birlikte toparlanan Mapfree maçı 63-70 kazandı.

Bu haber toplam 1171 defa okunmuştur