1. HABERLER

  2. SPOR

  3. PeacePlayers gençleri buluşturdu
PeacePlayers gençleri buluşturdu

PeacePlayers gençleri buluşturdu

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Gençler Trodos’ta bir kez daha bir araya geldi

A+A-

Necmi Belge
Kıbrıslı Türk ile Kıbrıslı Rumları birleştirme misyonuna katkı koymak bağlamında, Kıbrıs’taki Amerikan Büyük Elçiliği tarafından 2006 yılından beri organize edilen ve bugüne kadar 2000’i aşkın Kıbrıslı Türk ve Rum gencin ilgi gösterdiği PeacePlayers (Barış oyuncuları) kampının sekizincisi Güney Kıbrıs’ta devam ediyor.
Trodos dağlarının eteklerine yaslanan ünlü tatil beldesi Argos köyünde düzenlenen kampa bu yıl 10-16 yaş arasında 175 Kıbrıslı Türk, 175 Kıbrıslı Rum genç olmak üzere toplam 350 Kıbrıslı genç basketçi katılıyor.

Amerikan Büyükelçi Koenig ziyaret etti
Kampın tanıtımı amacıyla, dün Kıbrıs Türk ve Rum medyası kampa davet edilirken, kampın finansmanını üstelenen Amerika Büyükelçisi John Koenig de kampı ziyaret etmesi, Amerikan Birleşik Devletleri’nin kampa gösterdiği ilginin önemli bir göstergesiydi.
“Beraber oynayan çocuklar, birlikte yaşamayı da öğrenirler” sloganı ile düzenlenen kampa gerek Kıbrıslı Türkler ve Rumlar bu yıl, geçmiş yıllara göre çok daha büyük bir ilgi gösterirken, bu konunda hazırlanan program gereği Ledra Palace barikatında buluşan Kıbrıslı Türk-Rum medya mensupları saat 10.00’da Argos köyüne hareket etti.
Argos köyünde, Kıbrıslı Rumların merhum başkanlarından Glafkos Klerdies’in adının verildiği kapalı salonda, sporcu gençler antrenörleri nezaretinde antreman yaptıkları görüldü.
Bu arada, kampta Kıbrıslı Türk koçlar Orhun Mevlit, Haşmet Merter, Bahar Mevlit,  Kıbrıslı Rum koçlar Andreas Koulendis, Constantinos Economou, Michael Serafim ile Amerikalı Ryan Hage eğitmen olarak kampta bulunuyor.

NBA’den deneyimli isimler yer alıyor
PeacePlayers’in Kıbrıslı Türk danışmanı Jale Canlıbalık’ın rehberliğinde ve bu kampta görev alan Kıbrıslı Türk basketbol koçlarından biri olan Haşmet Merter ile Kıbrıslı Rum Stepehani Nicolas’ın yönettiği antrenman devam ederken, Amerikan Büyük Elçisi John Koenig kampa yaptığı ziyaretle, Amerika Birleşik Devletlerinin  ilgisinin devam ettiğini kanıtladı. 
Daha sonra kampın yapıldığı Rondon Oteli’ne geçildi. Burada yapılan basın toplantısına Amerikan Büyük Elçisi John Koning, bu kamp için özel olarak ABD’den eğitmen olarak gelen NBA takımlarından Orlando Magic’in eski basketbolcularından Pat Garrity, kadın koç Evan Unrau yer aldı.
Basın toplantısında konuşan Amerikan Büyük Elçisi John Koning, 8 yıldır başarı ile devam ettirdikleri PeacePlayers misyonunun her yıl bir o kadar daha büyüdüğünü ve bu gelişmeden dolayı ABD olarak, büyük gurur duyduklarını söyledi.
Koning, böylesine etkinlikler ile Kıbrıs’ta barışa ve iki toplumun bir arada yaşayabilmelerine katkı koymaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Büyük Elçi Koning’den sonra söz alan eğitmenler Pat Garrity ile Evan Unrau, iki toplumu yakınlaştırma gibi böylesine ulvi bir misyona katkı koymaktan mutlu olduklarını belirttiler.
Konuşmaların ardından, Pat Garitty’nin yönettiği antrenmanı izleyen medya mensupları, birlikte yenen öğle yemeğinin ardından kamptan ayrıldı.
Kampın Kıbrıslı Türk hocalarından Orhun Mevlit’ten alınan bilgiye göre, kamp 3  Ağustos Pazar günü sona erecek.  

Basketbol Koçları için seminer bugün
Bu arada, PeacePlayers kamp eğitmenlerinden Orhun Mevlit’ten alınan bilgiye göre, Kıbrıslı Türk basketbol koçları için bugün Rondon Otel’de bir seminer düzenleniyor. Saat 19.00’da yer alacak seminere katılmak isteyenlerin, bugün saat 17.00’de Ledra Palace geçiş kapısında hazır olmaları istendi.

Bu haber toplam 1769 defa okunmuştur