1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Osmanlı’da Türkiye - Kıbrıs maçı
Osmanlı’da Türkiye - Kıbrıs maçı

Osmanlı’da Türkiye - Kıbrıs maçı

Geçen yıl Larnaka’da karşılaşan Türkiye ile Kıbrıs U21 takımları bu kez Ankara Osmanlı Stadı’nda kozlarını paylaşacak

A+A-

2017 U21 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçında Türkiye ile Kıbrıs bir kez daha karşılaşıyor. Artık alışılagelmiş ve sürekli bir biçimde her branşta karşılaşan Türkiye ile Kıbrıs takımları bu kez futbolda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 1 Eylül Perşembe günü saat 19.30’da Ankara Osmanlı Stadı’nda oynanacak. Grup eleme maçlarının ilkini 12 Kasım 2015 tarihinde Larnaka’daki Ammochostos Stadı’nda oynayan iki takım bu kez Ankara’da kozlarını paylaşacak. Geçen yıl Larnaka’da oynanan karşılaşmayı YENİDÜZEN yerinde takip ederken, birçok Kıbrıslı Türk de tribünden maçı takip etmekle yetinmişti. Türkiye milli takımında o maçta Enes Ünal ve Salih Uçan gibi isimler de forma giymişti.

Kıbrıs takımı yarın Ankara’ya giderek maç saatini beklemeye başlayacak. Kıbrıs takımının antrenmanlarını Gençlerbirliği’nin tesislerinde yapması bekleniyor.

Aday kadrolar açıklandı
1 Eylül Perşembe günü Ankara’da oynanacak olan Türkiye-Kıbrıs karşılaşması için Türkiye takımının aday kadrosunda şu isimler yer aldı; Okan Kocuk (Bandırmaspor), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Ercan Yazıcı (Samsunspor), Necati Yakuplar (Boluspor), Hakan Çinemre (Eskişehirspor), Alperen Babacan (Denizlispor), Ertuğrul Ersoy (Bursaspor), Tolgahan Çiçek (De Graafschap), Bilal Başacıkoğlu (Feyenoord), Emre Kılınç (Boluspor), Ramazan Övüç (Eskişehirspor), Berkay Özcan (Stuttgart), Tugay Kacar (Osmanlıspor), Vedat Bora (Atiker Konyaspor), Cenk Şahin (St. Pauli), Kenan Karaman (Hannover 96), Oğulcan Çağlayan (Çaykur Rizespor), Mustafa Batuhan Altıntaş (Kasımpaşa), Sinan Bakış (Bursaspor)

Kıbrıs takımında ise teknik direktör Nikos Andronikos aday kadroda şu isimlere yer verdi; Andreas Kyriakou, Konstantinos Kyriakou, Evangelos Georgiou, Marios Elia (AEL),  Raphael Anastasiou (Anagennisi Deryneia),  John Pittas, Andreas Checkered (APOLLON),  Claus Papafotis, Nicholas John (APOEL), Andreas Pachipis, Kyriacos Panayi, Minas Antoniou, Andreas Frangos (Aris),  George Tasouri (Ethnikos Assia ), George Arestis (Ethnikos Achnas), Anthony Koumis (EN Paralimni) Nicholas Alexiou (Ermis Aradippou) Christos Gouiler (Karmiotissa Polemidia), John Kousoulis (NEA Salamina), Phage Katelaris (Omonia Nicosia)

Son iki sırayı paylaşıyorlar
Türkiye ve Kıbrıs, 2017 U21 Avrupa Futbol Şampiyonası 8. Grup’ta son iki sırada yer alıyorlar. 52 takımın 9 gruba ayrıldığı elemelerde 7 grup 6’şarlı, 2 grup 5’erli olarak yer alıyor. Gruplarında ilk sırayı alacak olan takımlar finallere direk katılma hakkı kazanacak. En iyi 4 grup ikincisi kendi aralarında oynayacağı Play-off karşılaşması ile final vizesi arayacak. 1 puanı bulunan Kıbrıs’ın gruptan çıkma şansı mucizelere kalsa da Türkiye’nin şansı devam ediyor.

 

Bu haber toplam 3300 defa okunmuştur