1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Olaylar gölge düşürdü
Olaylar gölge düşürdü

Olaylar gölge düşürdü

KTFF Süper Kupa karşılaşmasını Lefke’yi 3-1 mağlup eden Yenicami kazandı ama...

A+A-

 

 

Necmi Belge
Stat: Atatürk Stadı
Hakemler: Kerem Eran, Hüseyin Özkan, Hakkı Emir
Yenicami:  Yusuf Yontar, Erdoğ Barkınay (Dk.90+2 ErbayBertiz), Serkan Önet, Serhan Önet, Adil Uçar, Neval Esengül, Ünal Kaya, Uğur Sönmez, Halil Turan, Batshi Patrick (Dk.116 Mehmet Altın), Kenneth (Dk.117 Çağdaş)
Lefke: Mehmet Özeralp, Salih Say, Arif Solkanat, Aykut Esmeraslan, Ali Özbahar, Arif Öztürk (Dk.70 Rahmi), Yakup Esmeraslan, Aziz Sakallı (Dk.111 Cahit), Ozotite Smart (Dk.80 K. Solkanat), Kasım Tağman, Cedric Fein
Sarı Kart: Dk.44 Adil, Dk.53 Ünal, Dk.78 Uğur Sönmez (Yenicami) - Dk.60 Smart, Dk.23 Aziz Sakallı, Dk.42 Arif Öztürk, Dk.47 Smart, Dk.57 Arif Soklkanat (Lefke)
Goller: Dk.90  Halil Turan, Dk.107: Batshi, Dk.114 Kenneth (Yenicami), Dk.90+3 Aziz (Lefke)

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen ve son lig şampiyonu Yenicami ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Lefke arasında oynanan karşılaşmaya yaşanan saha olayları damga vurdu.
Golsüz eşitlikle devam eden maçın 90’ıncı dakikası Yenicami Halil Turan ile öne geçerken, 90+3’üncü dakikada Aziz’in kaydettiği golden sonra Lefkeli seyirciler sahaya indi. Yaşanan olaylarda polis 9 kişiyi göz altına alırken, Lefkeli taraftarlar arkadaşlarını polislerden kurtarmak isterken olaylar büyüdü. Karşılaşma 40 dakika durdu.
Olayların yatıştırılmasının ardından Yenicami ikinci uzatma bölümlerinde Batshi ve Kenneth’ingolleri ile maçı 3-1 kazanarak Süper Kupa’yı alan taraf oldu. Karşılaşmada 1 gol ve 2 asist yapan Batshi Patrick maçın adamı seçildi.

Önemli anlar
2’nci dakikada oyuna hızlı başlayan Yenicami’nin geliştirdiği atakta, Halil Turan’ın ara pasına Batshi yetişemedi.
28’inci dakikada oyunda üstünlüğü ele geçiren Yenicami’nin bu dakikada gelişen atağında sağdan ceza sahasına yapılan ortada kaleci Mehmet topu elinden kaçırdı. Dönen topu, Erdoğ dışarı attı.
40’ıncı dakikada, çalımlarla ceza sahasına giren Kenneth, Lefke defansı tarafından düşürülürken hakem Kerem Eran penaltı noktasını gösterdi.  Ünal’ın penaltısını  kaleci Mehmet çeldi. İlk yarı az sonra golsüz sona erdi.
60’ıncı dakikada Halil Turan ceza sahasına girerken düşürüldü. Serbest atışı Halil Turan kullandı. Kaleci Mehmet’ten dönen topu Erdoğ kaleye gönderirken Mehmet topu kornere attı.
90’ıncı dakikada gelişen Yenicami atağında soldan Batshi’nin ortasına ayağını koyan Halil Turan kaleciyi de geçerek topu filelere gönderdi: 1-0
Karşılaşmanın böyle sona ermesi beklenirken, 90+3’üncü dakikada gelişen Lefke atağında ceza sahası solunda kazanılan çift vuruşu Kasım kullandı. Kaleci Yusuf’tan dönen topu Aziz kafa ile ağlara yolladı ve skoru eşitledi ve doksan dakika 1-1 tamamlandı.
Bu golün ardından Lefke seyircisi saha girdi.  Sahanın boşlatılmasının ve olayların önlenmesinin ardından uzatma dakikalarına geçildi.

Uzatmalarda 2 gol, maçın adamı Batshi
107’nci dakikada oyunun yine hakimi olan Yenicami atağında Kenneth’in ortasında top kaleci Mehmet’ten döndü. Dönen topu Batshi ağlara yolladı: 2-1
114’üncü dakikada bereberlik golü için saldıran Lefke, gelişen Yenicami kontratağında Batshi’nin pasında Kenneth topu ağlara göndererek, Süper Kupa’nın Yenicami’nin olduğunu ilan etti.
Maçtan sonra düzenlenen kupa seromonisinde, Süper Kupa şampiyonu Yenicami’ye kupasını Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile Asbaşkanı Ali Karavezirler takdim ederken, ikinci Lefke kupa seromonisine katılmadı. Maçın adamı Batshi’ye ise, kupasını Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu verdi.

---------------------------------------------

Olaylar maçın önüne geçti

Yenicami ile Lefke arasında oynanan Süper Kupa karşılaşmasının son bölümleri hem gollere hem de saha olaylarına sahne oldu.
Dakikalar 90’ı gösterdiğinde Yenicami Halil Turan’ın golü ile öne geçerken, bu golden tam 3 dakika sonra Lefke, Aziz’in kafa golü ile eşitliği sağladı. Bu golün ardından Lefkeli taraftarlar sevinç gösterilerinde bulunmak üzere sahaya girdiler. Bir anda sahanın karışması sonrası polis görevlileri sahaya giren Lefkeli taraftarlardan 9 kişiyi göz altına aldı.

İstenmeyen olaylar
Polisin taraftarlara müdahalesi sonrası Lefkeli taraftarlar arkadaşlarını kurtarma adına polislerle mücadeleye başladılar. Bu esnada Yenicami takım olarak soyunma odasına giderken, maçı yöneten hakemler de polis kontrolü eşliğinde soyunma odalarına gittiler. Yaklaşık 40 dakika boyunca taraftarlar saha içerisinde kaldılar. Polis göz altına aldığı taraftarları stattan götürdü. Kısaca istenmeyen görüntüler Süper Kupa karşılaşmasının önüne geçti...

 

Fotoğraflar: Eren Şişik

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur