1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Olası bir Kıbrıs-Türkiye eşleşmesi daha!
 Olası bir Kıbrıs-Türkiye eşleşmesi daha!

Olası bir Kıbrıs-Türkiye eşleşmesi daha!

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Kıbrıs ekibi AEK Larnaca, 1.turda Cluj’u mağlup etmesi halinde, Türkiye Ligi ekiplerinden Uşak Sportif ile eşleşecek… AEK turun favorisi olarak gösteriliyor

A+A-

 


Eren ŞİŞİK

Gün geçtikçe artan Kıbrıs Cumhuriyeti takımları ile Türkiye takımlarının sportif arenada eşleşmesine bir yenisinin daha eklenme olasılığı çıktı. Geçtiğimiz günlerde YENİDÜZEN’in okuyucularına duyurduğu Trabzon’da, Kıbrıslı Rum sporcuların kürsüye çıkmasının ardından iki ülkenin bu kez basketbolda karşılaşma durumu oluştu. Kıbrıs ekibi AEK Larnaca, ilk turu geçmesi halinde Türkiye ekibi Uşak Sportif ile eşleşecek. İki maç üzerinden oynanacak olası eşleşme gerçekleşirse, maçların biri Türkiye’de, diğeri ise Kıbrıs’ın güneyinde oynanacak.

AEK-Uşak eşleşmesi olabilir
Uluslararası Basketbol Federasyonu’nun (FIBA) bu yıl ilk kez organize ettiği Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde grup ve eleme maçları kuraları dün FIBA’nın merkezi Münih’te çekildi. Turnuvaya 1.ön elemeden başlayacak olan Kıbrıs ekibi AEK Larnaca Petrolina, bu turda Romanya’dan U-Mobitelco BT Cluj ile eşleşti. AEK Petroline takımı 27 Eylül Salı günü oynanacak maçta Cluj takımını elemesi halinde ikinci turda Türkiye ekibi Muratbey Uşak Sportif ile eşleşecek. Olası eşleşmede kazanan takım Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak.

Son dört sezonda üç şampiyonluk
Son 4 sezonda Kıbrıs Basketbol Erkekler Ligi’nde final oynayan ve bunların üçünde şampiyonluk ipini göğüslemeyi başaran AEK Larnaca takımı son iki sezonu da şampiyon olarak tamamladı. Bu 4 final maçında da APOEL ile karşılaşan AEK takımı, rakibine son 4 finalde bir kez boyun eydi.

Bu haber toplam 1440 defa okunmuştur