1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Nefesler tutuldu
Nefesler tutuldu

Nefesler tutuldu

Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’na (MERC) puan verecek CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014, Lefkoşa’nın güney ve kuzeyini kapsayacak “Seyirci Özel Etabı” ile başlıyor

A+A-

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 9’uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci ayağına ev sahipliği yapacak olan 773.34 kilometrelik CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 bugün başlıyor. Kıbrıs Otomobil Derneği (Cyprus Automobile Association - CAA) çatısı altında düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) işbirliği ile gerçekleştirilecek olan organizasyonun ilk etabı bugün Güney ve Kuzey Lefkoşa’yı kapsayacak şekilde “Down Town” adı altında seyirci özel etabı olarak koşulacak.

Hazırlıklar tamamlandı
Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Belediyesi sorumluluğunda koşulacak bugünkü özel seyirci etabı ile ilgili olarak hazırlıklar dün geceden itibaren son şeklini aldı. İki tarafı kapsayacak 2,9’ar kilometreden 5,8 kilometre olacak olan seyirci özel etabı 17.00’de start alacak. Etabın antrenman turları saat 11.00’de başlayacak. Dün gece 23.00’ten itibaren Lefkoşa’nın kuzey kısmını kapsayacak bölüm araç trafiğine kapatıldı. Bugün sabah saat 08.00’den gece 20.00’ye kadar yaya ve araç trafiğine kapalı olacak. Ledra Palace Sınır Kapısı da 08.00 ile 22.00 saatleri arasında geçişlere kapalı olacak.

Giriş Taksim Sahası’ndan
“Down Town” özel etabı ile başlayacak olan Ralli’de yarışmacılar 2,9 kilometrelik kısmı Güney Lefkoşa’da tamamladıktan sonra Taksim Sahası’ndan Kuzey Lefkoşa’ya geçecekler. Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün yanında yer alan park alanından asfalta çıkılarak Cumhurbaşkanlığı güzergahına gidecek. Oradan Ziraat Bankası yanından Girne Kapısı’na geçecek olan yarışçılar, Şehitler Abidesi’nin devamında Osman Paşa Caddesi’ne geçecekler. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) bulunduğu yola dönecek olan yarışçılar KTFF yanından Dış Basın Birliği’nin bulunduğu yolla Ara Bölge’ye geçecekler ve 2,9’luk kuzey etabını tamamlayacaklar.
Taksim Sahası’ndaki çalışmalar dün gün boyu ve gece süren çalışmaların ardından tamamlandı. Lefkoşa’ya giriş kısmında bulunan sahada araşların mücadele edeceği yolların yanı sıra, su havuzu, bariyerler gibi birçok askam tamamlandı. Bunun yanı sıra Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yarışın asfalt kısmında yer alacak yerlerde gerekli çalışmaları gece trafiği kapatarak tamamladı.

Seyirci noktaları
Ralliyi takip etmek isteyen motorsporları severler için de seyirci noktaları belirlendi. Kuzey’e geçiş kısmı olan Taksim Sahası’nın üzerinde bulunan Yiğitler Burcu Parkı’ndan Muzaffer Paşa Meydanı’na kadar olan surlar seyirciler için ilk bölüm olacak. Diğer bölüm ise Girne Kapısı’nda bulunan tribünler olacak. Üçüncü seyirci noktası ise Şehitler Abidesi’nden Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na dönüş yoluna kadar olan kısım olacak.

İdari tatil olan yerler
Rallinin güzergahı içerisinde olan Cumhurbaşkanlığı, YAGA, BTHK Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Demokrasi Ortaokulu için bugün idari tatil kararı alındı. Ayrıca güzergâhta kalan Atatürk Kültür Merkezi ve Milli Kütüphane hizmet veremeyecek.

Kapalı olan sokaklar
Organizasyon boyunca kapalı olacak olan sokaklar şöyle: Memduh Asaf Sok, Osman Paşa Cad, Cemal Gürsel Cad, Cumhuriyet Meydanı, Tanzimat Sok, Salahattin Sonat Sok, Muzaffer Paşa Sok, II. Selim Cad, Server Somuncuoğlu Sok, Muzaffer Ersu Sok, Mufit Güleroğlu Sok, Serif Arzık Sok Parkur Dışında Kalan Sokaklar: Gündüz Tezel Sok, Güner Türkmen Sok, Lala Mustafa Paşa Sok, 28 Kasım Sok, Cengizhan Sok, Hasane Ilgaz Sok, İsmet İnönü Meydanı, Vakıflar Sok, Zahra Sok, İsmail Beyoğlu Sok, Kubilay Altaylı Sok, İlhan Savut Sok.

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur