1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ne şiş yandı ne kebap: 0-0
Ne şiş yandı ne kebap: 0-0

Ne şiş yandı ne kebap: 0-0

Süper Lig’de Değirmenlik ile Bostancı Bağcıl arasında oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı

A+A-

Fotoğraf: Kanı ALDAĞ

K-Pet Süper Lig’in 9’uncu haftasında bu sezon evinde iyi maçlar çıkaran Değirmenlik, ligin zor yenilen ekiplerinden Bostancı Bağcıl’ı konuk etti. Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve maç 0-0’lık eşitlikle tamamlandı. Alınan beraberlikle Değirmenlik takımı puanını 10’a yükseltirken, Bostancı Bağcıl da 11 puana yükseldi.

 

***

DEĞİRMENLİK 0-0 BOSTANCI BAĞCIL

Stat: Sadık Cemil stadı

Hakemler
İhsan Payas*
Şakir Azizoğlu **
Ferhat Tuna*

Sarı kart: Dk.44 Haşim Girgin (Değirmenlik) Dk.44 Kaan Savaşkan, Dk.90+3 Weslie Jhon(B.Bağcıl)

Değirmenlik
Fikri Kahraman **
Latif Emiroğulları **
Gencali Kumaş**
Burçin Kerimoğulları **
Sercan Çoban ***
Haşim Girgin **
(Dk.79 Besim)
Ümitcan Babahan *
(Dk.46 Michail *)
Celal Habeşoğlu *
(Dk.70 Yusuf)
Vıctor Nwani *
Herve Amani *

B.Bağcıl
Ufuk Şimşek **
Ahmet Zaifoğlu **
Muhammed Nazik *
(Dk.64 Bahri *)
Güncel Karayel ***
Weslie John ***
Stelios Kittos **
Kaan savaşkan **
Raif Selden **
Cemil Besim **
Fikri Arslan **
Zihni Temelci **

 

***

BEKLENENİ VEREMEDİ

Victor Nwani(Değirmenlik)
Değirmenlik’in sağlam halkası olan Victor bu müsabakada iyi oynamadı. Maç boyunca etkili olamadı. Takımı için ortaya koyduğu performans vasatın çok altında kaldı. Etkisiz oyuncuların başında geldi.

 

***

ÖN PLANA ÇIKTI

Weslie John(B.Bağcıl)
Vasat bir maçın içinde doksan dakika enerjisi hiç bitmeyen tek oyuncu idi. Takımı için bir şeyleri yapmak için çok çabaladı. Vasat maçın öne çıkan oyuncusu oldu.

***

Maçın Yorumu
Bülent KILIÇOĞLU


Hakem kararı öne çıktı…


Her iki takımın oyun anlayışı ayni olunca maçın pozisyon sayısı ve heyecanı da olmadı. Orta alanda oyun sıkıştı kaldı. Hele de maçın ilk devresi her iki takım defansta çakılı oynadı. Gol üretmek için çözüm aramadılar. İzleyenlerin sesleri de bu nedenle fazlasıyla isyankar oldu. Bağcıl önce yenilmeyim rakibi tutayım hesabı tutarken, kontradan bir gol yaparım hesapları tutmamış oldu. Bağcıl takımında öne çıkan iki oyuncusundan bahsetmeden geçmek olmaz. Weslie John ve Güncel Karayel. Her ikisi de iki kişilik oynadı. Her üç bölge de basmadık yer bırakmadılar. Rakip defansı zorlayan da kendi defansına katkı koyan da bu oyuncular oldu dersem yeridir. Takımın önemli oyuncusu Zihni Amaniyi tutmakla görevlendirildi. Bu nedenle de oyunun içine hiç giremedi.takımına katkısı sadece bu yönde kaldı. Bağcıl maçın ikinci yarısında rakibine göre daha olumlu paslar yapmasına karşın ilerde çoğalamadı. Vasatın üzerine çıkamadılar. Raif ‘in  orta alanda tek kalması kendisine destek gelmemsi ile kale önünde gol olacak pozisyonları bulamadılar. Kenar yönetim rakibinin vasat oynadığı dakikaları daha iyi değerlendirmesi gerekirdi. Hep oyunu kontrolde tutayım gol de yemeyim düşüncesi ile öncelikli hedefleri olan bir puana sahip oldular olmasına da tutuk gününde olan rakibini yenebilecekleri de ortada idi.
*****
Değirmenlik kendi sahasında belki de ilk kez bu kadar vasatın altında bir oyun oynadı. Ortaya konan performans yetersiz kaldı. Taraftarını üzdü. Kazanma hırsından yoksun bir tempoda oynadılar. Orta alan ve forvette öne çıkaracağım oyuncusu yoktu.  Amani ve Viktor Değirmenliğin en sağlam halkası konumunda haftalardır da bunu yazıyoruz. Ancak dün en zayıf halka oldular. Takımlarına ekstra katkı oyamadılar. Maçın geneline yansıyan performanslarını beğenmedim. Keyfsiz bir duruş sergilediler. Değirmenliğin en sağlam halkası defans olmaya başladı. Sercan’ın bu bölgedeki çabukluğu defans kurgusunu da dengeledi. Kötü gününde olan bir çok oyuncuya rağmen defansın bu direnci takımı ayakta tuttu. Michalis geçen yıldan uzak performans çiziyor. Fizik gücü çok düşük kaldı.Oyuna daha fazla girmesi gerekiyor. Birer puan veya tabelayla yansıyan sonuç  iki takımın ortaya koyduğu performans ile eşdeğerdi.
*****
Maçın hakemi İhsan payas maça direk etki etti. Değirmeliğin Vıctor’un ayağından kazandığı golü iptal etmesi tam bir fiyasko oldu. Buz gibi gol idi. Tartışması bile olamaz. Kaleci boşa çıkmış seken topu arkada Vıctor düzeltti ve golünü yaptı. Hakemin birkaç saniyelik bekleyip golü iptal etmesini anlamış değilim. Yardımcı katkı mı koydu bilmiyorum ancak buna gerek yoktu. Pozisyon çok temizdi. Hakemler için önemli bir başka ayrıntı da otoriter olmaktır. Bu tavrını oyuncuya ve seyirciye geçirebilmek çok önemlidir. Bu noktada da  Payas otoritesini sekte uğrattı. Kart göstereceği pozisyonları es geçti. Genç bir hakem daha dikkatli olmalı. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar maçın içinde kalması gerekir. Doğru bir çok düdüğü ve kararlarını bu yanlışları ile yok etmiş oldu. Bu şansız anı unutup yola devam etmeli ve yaptıklarından dersler çıkartmalıdır.

 

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur