1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MTG Akademi yeniden doğdu
MTG Akademi yeniden doğdu

MTG Akademi yeniden doğdu

Mağusa Türk Gücü Futbol Akademisi yeniden toparlanmayı başardı.

A+A-

 

Kaya Emiroğlu

Mağusa Türk Gücü Futbol Akademisi yeniden toparlanmayı başardı. Antrenör Serhan Rüzgar ve sponsor Desly Döviz-Süleyman Özkoç’un yaklaşık altı aydır verdikleri büyük uğraşların sonucunda, bir süredir pasif kalan efsane kulüp Mağusa Türk Gücü Futbol Akademisi, adet yeniden doğarak ülke futboluna hizmet vermeye devam ediyor.

Dört kategori
Antrenör Serhan Rüzgâr ve Anıl Mavi yönetiminde U-15, U-12, U-10 ve U-8 olmak üzere dört kategoride hizmet veren akademide toplam sporcu sayısı şu an 120. Canbulat Stadı’nda çalışmalarını aralıksız devam ettiren sarı yeşilliler, hafta sonları haricinde haftanın her günü antrenman yapıyorlar. U-8 kategorisine topla oyun, diğer üst kategorilere ise teknik ve taktik çalışma detaylı bir şekilde çalışma yapılıyor.

U-15’de finalin kapısından döndü
Desly Döviz Bürosu – Süleyman Özkoç’un sponsorluğunda önemli bir yol kat eden Mağusa Türk Gücü Futbol Akademisi, bu sezon gurur duyulacak başarı da yaşattı. MTG U-15 takımı, KTFF’nin düzenlediği şampiyonada yarı finale kadar çıkma başarısı gösterirken, şampiyon olan Yenicami’ye yarı finalde penaltılarda kaybederek finalin kapısında döndü. Takım antrenörü Serhan Rüzgâr, MTG U-15’le ilgili şunları aktardı: “Yok denilecek bir kadroyla başladık. KTFF’nin aldığı karara göre yükselme ligine katılmayacak olan takımların U-15 şampiyonasına da katılmayacak olmasından dolayı Mağusa İdman Yurdu oyuncuları da MTG bünyesine katılınca geniş bir kadro oluştu. Hedef olarak gruptan çıkmayı amaçladık. Gruptan en iyi üçüncü olarak çıkmayı başardık. Çeyrek final grubunda grup birinci olarak çeyrek finale kaldık. Esentepe’yi her iki maçta da eledikten sonra yarı finalde Yenicami’ye penaltılarda şanssız bir şekilde elendik. Oyuncuların gösterdiği birlik ve beraberlik ve disiplinden dolayı zor başlayan sezonda yarı final oynama başarısı gösterdik. Üç sezondur gruptan çıkamama bir yana adeta bir averaj takımı olan MTG’yi yeniden zirveye oynayan bir takıma haline getirdik.”

Hedefler ve etkinlikler arttı
Aynı zamanda Akademi Antrenörlüğü de yapan Rüzgâr, hedeflerinin U-15’ten A2’ye giden oyuncuların yerine U-12’den oyuncu yetiştirmek ve ayrıca A takıma giden yolda disiplinli, istikrarlı ve yetenekli futbolcuları MTG camiasına kazandırmak olduğunu vurguladı. “Çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Antrenman ve maç şeklinde olacak. Kış dönemi de hafta sonları da dâhil olacak şekilde çalışmalarımız sürecektir.” diyen Rüzgâr, 2016 Şubat ayı için U-15 takımıyla Türkiye’de bir turnuvaya katılmayı planladıklarını kaydetti. “Hedefimiz 2016 yılı U-15 şampiyonası öncesinde daha hazır ve performansı daha iyi bir takım oluşturmak.” şeklinde konuşan Rüzgâr, şunları söyledi: “U-10 takımını da U-12’ye hazırlıyoruz. Yaz ayları içerisinde çeşitli yurtiçi turnuvalara katılacağız. Ağustos ayı ortasında Mağusa Türk Gücü Kulübü, U-10 ve U-12 kategorilerinde bir turnuva düzenleyecek. Bu turnuvada da tecrübemizi artırmaya çalışacağız. En küçük grup olan U-8 ise çeşitli etkinlikler ve maçlar yapıyoruz. Amacımız Mağusa Türk Gücü futbol üst takımlarına disiplinli, yetenekli ve istikrarlı futbolcular yetiştirmektir. Bu amaçla çalışıyoruz. Burada bize en büyük desteği veren Desly Döviz Bürosu sahibi Süleyman Özkoç’a, Başkanımız Şükrü Şemmedi’ye, yöneticilerimize ve ailelere çok teşekkür ederiz.  Bu genç yeteneklerle efsane Mağusa Türk Gücü’nü yeniden yaratmak istiyoruz.”

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur