1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MTG A2 kupaya hazırlanıyor
MTG A2 kupaya hazırlanıyor

MTG A2 kupaya hazırlanıyor

Şentürk Türk Ocağı’nı şampiyonluklarından dolayı kutlarken, amaçlarının birçok ilki yaşadıkları bu sezon ilk kez oynayacakları bu kupayı kazanmak olduğunun altını çizdi.

A+A-

Kaya Emiroğlu

Süper Lig A2’de şampiyon olan Mağusa Türk Gücü A2 Takımı cuma günü Türk Ocağı A2’yle yapacağı Ahmet Sami Topcan Kupası maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Takım Antrenörü Talat Şentürk Türk Ocağı’nı şampiyonluklarından dolayı kutlarken, amaçlarının birçok ilki yaşadıkları bu sezon ilk kez oynayacakları bu kupayı kazanmak olduğunun altını çizdi.

Şentürk “Anlamlı kupa, anlamlı maç”
MTG A2 Antrenörü Talat Şentürk maçın ve kupanın anlamının önemine değinerek, iki şampiyon ve dost takımın Lefkoşa’da Merhum Futbol adamı ve üstelik 1960-62 yıllarında Mağusa Türk Gücü Kulüp Başkanlığı yapmış Ahmet Sami Topcan anısına oynayacak olmalarının ayrıca gurur ve heyecan verici olduğuna işaret etti.

Sezonla ilgili değerlendirme de yapan Şentürk şunları söyledi:
“ Zorlu bir sezonu geride bıraktık. Anlamlı ve mücadelesi yüksek bir sezon oldu. Her zaman altyapılarına önem veren iki güzide kulüp, gerek Yenicami, gerekse Kaymaklı olsun zorlu bir şampiyonluk yarışı yaşadık. Ben onları da canı gönülden ve göstermiş oldukları sportmenlik ve güzel futbollarından dolayı tebrik ederken, onların da camialarının şampiyonu olduklarına inanıyorum. Mağusa Türk Gücü olarak bu yıl kendi adıma ilklerin yılı olduğunu vurgulamak isterim. Bu yıl ilk kez antrenör olarak takımın başında görev aldım. İsmi ilk kez A2 olarak düzenlenmiş olan ligi şampiyon tamamladık. Acı veya tatlı, doğru veya yanlış olsa da, bir genç takımın önce A2 sonra da A Takım maçında Küçük Kaymaklı karşısında oynaması, KKTC liglerinde ve kendi spor yaşantımda bir ilk olmuştur. Gönül isterdi ki böyle bir durumu herhangi bir antrenör yaşamasın.”

“İlk kez oynuyoruz, kazanmak istiyoruz”
İlk kez oynayacakları Ahmet Sami Topcan kupasında yine ilklerin takımı olarak kazanmak istediklerini vurgulayan Şentürk, takıma verilen desteğe de teşekkür etti. Şentürk şunları söyledi:
“Bugüne kadar benim yanımda olan ve her zaman destek olan öncelikle Başkan Altunay Fahri, yönetim kurulu üyeleri Nihat Kalfaoğlu, Cihat Kasapoğlu ve diğer üyeler, daha sonra da sponsorumuz olan Desly Döviz Bürosu’na teşekkür ederim. Ayrıca Mağusa halkına, futbolcularımızın ailelerine ve camiamıza teşekkürü bir borç bilirim. Mağusa’ya gönül vermiş sporseverlerimizi Cuma günü 16.00’da Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmaya davet ederiz. Türk Ocağı’na da maç öncesi iyi olanın kazanması dileğiyle başarılar dileriz.”

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur