1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mağusa’da derbi heyecanı
Mağusa’da derbi heyecanı

Mağusa’da derbi heyecanı

Dumlupınar ile Mağusa Türk Gücü, 16 yıl sonra ülke futbolunun en üst liginde rakip oluyor

A+A-

Halil Altınbaş – Gencay Dökmecioğlu

K-Pet Süper Lig’in 11’inci haftasında Dumlupınar ile Mağusa Türk Gücü, 16 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Yarın Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda yer alacak karşılaşma saat 14.30’da başlayacak. Dumlupınar’dan Rıdvan Doymaz ve Mağusa Türk Gücü’nden Yasin Kurt, derbi mücadelesi öncesinde Yenidüzen’e açıklamada bulundu.

Doymaz: “Sabırlı oynayan, daha çok isteyen kazanacak”
Dumlupınar Türk Spor Kulübü oyuncularından Rıdvan Doymaz, Mağusa Türk Gücü ile 16 yıl sonra bir derbi oynayacak oldukları için mutlu olduklarını söyledi. “16 yıllık bir aradan sonra Mağusa halkına tekrardan bir derbi yaşatacağımız için hepimiz mutluyuz” diyen Doymaz, “Her hafta olduğu gibi bu maça da aynı şekilde hazırlanıyoruz. Takım arkadaşlarımın özgüveni yavaş yavaş yerine geldi ve bu maçta daha da iyi işler yapıp galip gelmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Sabırlı oynayanın, daha çok isteyenin kazanacağı bir maç olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerine devam eden Doymaz,  “Geçmişde MTG’nin alt yapısında yetişmiş bir futbolcu olarak benim için de maçın ayrı bir özelliği olmaktadır. Sahada istediklerimizi yaparak galip gelmek istiyoruz” dedi.

Kurt: “Camiamızı gururlandırmak istiyoruz”
Mağusa Türk Gücü futbolcusu Yasin Kurt ise geçtiğimiz yılın gölgesinde bu sezona başladıklarını, Dumlupınar maçının futbolcular ve camia olarak çok önemli olduğunu söyledi. Kurt, “Bu maçı hem moral bulmak, hem camiamızı gururlandırmak hem de biz futbolcular motive olmak için kazanmak istiyoruz” dedi. 16 sene sonra böyle bir maçta MTG formasıyla yer alacağı için kendini şanslı hissetiğini söyleyen Kurt, “Eminim Kıbrıs'ta eşi benzeri olmayan bir atmosfer ve kalabalık önünde, heyecanı yüksek olan bir maçta oynayacağımız zorlu bir karşılaşma olacak” ifadelerini kullandı. MTG taraftarına da çağrıda bulunan Kurt, çok güzel bir maç izleteceklerinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur