1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Liglere profesyonel toplar
 Liglere profesyonel toplar

Liglere profesyonel toplar

2016 – 2017 futbol sezonunda liglerde oynanacak toplarla ilgili sponsorluk anlaşması imzalandı

A+A-

 

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Başman Group arasında 2016 – 2017 futbol sezonu resmi maç topu sponsorluk anlaşması dün imzalandı. Nike Lefkoşa’da gerçekleştirilen imza töreninde anlaşmaya KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile Başman Group Direktörü Ali Başman imza koydu. Yapılan anlaşma gereği yeni sezonda Süper Lig karşılaşmaları Nike Ordem 4, Birinci Lig karşılaşmaları Nike Premier Team topları ile oynanacak.

Sertoğlu: “Artık kaliteyi yakalama zamanı”
İmza töreninde konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, geçtiğimiz yılın sonuna doğru sözlü olarak vardıkları anlaşmayı resmiyete döktüklerini belirtti. Bu yıl dünyanın önde gelen liglerinde olduğu gibi Süper Lig’in tam profesyonel toplarla oynanacağını belirten Sertoğlu, “İngiltere, İspanya ve Türkiye’de maçlar bu toplarla oynanıyor. Uzun yıllar sonra kaliteli toplar Süper Lig’e geri döndü. Antrenör ve futbolcular toplardan yana şikayetçiydiler. Artık kaliteyi yakalama zamanı” dedi.

Başman: “Bu toplarla oynamanın keyfi bir başka olacak”
Başman Group Direktörü Ali Başman yaptığı açıklamada Süper Lig’in üst düzey bir topla oynanacağını kaydetti. Topun pahalı ve özel bir top olduğunu ancak dayanıklılığının da aynı oranda olduğunu belirten Başman, geçmiş yıllarda kulüplerin bir sezonu 15-20 topla tamamladığını ancak bu toplarla daha ekonomik bir yıl geçirebileceklerini dile getirdi. “Bu toplarla oynamanın keyfi bir başka olacak” diyerek sözlerine devam eden Başman, “KTFF tam yerinde bir karar verdi. Bunun semeresini göreceğiz. Sponsorluktan dolayı mutluyuz. Sakatlıksız bir sezon diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Daha sonra Sertoğlu ve Başman sponsorluk anlaşmasına imza attı.

Kulüplere altışar adet verilecek
Anlaşma neticesinde 2016 – 2017 futbol sezonunda Süper Lig karşılaşmaları Nike Ordem 4, Birinci Lig karşılaşmaları Nike Premier Team topları ile oynanacak. Kulüplere toplardan 6’şar adet verilecek ve daha fazla top almak isteyen kulüpler bedelini ödeyerek toplardan alabilecekler.

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur