1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ligde YDÜ fırtınası sürüyor
Ligde YDÜ fırtınası sürüyor

Ligde YDÜ fırtınası sürüyor

Hentbol Erkekler Ligi’nde son şampiyon YDÜ’nün bileği bükülmüyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Erkekler Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) fırtınası sürüyor. Önceki gün oynanan üç karşılaşmada YDÜ, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Darbaz haftayı galibiyetle kapattı. CIU Arena’da oynanan maçta YDÜ, UKÜ’yü 32-22 mağlup ederken, DAÜ de güçlü rakibi Yükseliş’i 26-25’lik skorla geçerek play-off yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Play-off mücadelesi veren Darbaz ise Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) karşısında sahadan 29-27’lik galibiyetle ayrıldı.

YDÜ emin adımlarla
CIU Arena’da ligin son şampiyonu YDÜ ile UKÜ takımı karşı karşıya geldi. Bu sezon çok güçlü bir kadro kurarak şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösterilen YDÜ takımı bu maçta sahadan 32-22 galip ayrıldı. YDÜ’de yıldız oyuncu Kağan Erdem kaydettiği 11 golle maçta ön plana çıkan isimler arasında yer alırken, Özden Demiralp de maçı 7 golle noktaladı. UKÜ’nün oyuncu antrenörü Bora Liman’ın 8 golü takımının puan almasına yetmedi.

Darbaz, MGA’yı geçti
Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ise ligde play-off hedefi olan Darbaz ile MGA takımı karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmada kazanan 29-27’lik skorla Darbaz takımı oldu ve play-off yolunda önemli bir avantaj elde etti. Darbaz takımında Görkem Darbaz attığı 7 golle takımının en skorer ismi olmayı başarırken, Görkem’i 5 gollü Buğra Bozcan takip etti. MGA takımında ise İbrahim Kahyaoğlu’nun 9 golü takımının puan almasına yetmedi.

DAÜ’den kritik galibiyet
Hentbol Erkekler Ligi’nde haftanın en önemli maçı ise Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda oynandı.  DAÜ ile Yükseliş’i karşı karşıya getiren maçta kazanan 27-26’lık skorla DAÜ takımı oldu. DAÜ aldığı galibiyetle play-off yolunda çok önemli bir adım atmış oldu. Mağusa temsilcisinde Sertaç Solan kaydettiği 8 golle galibiyette önemli rol oynadı. Yükseliş takımında ise İbrahim Öksüzoğulları’nın 9 ve Remzi Atalay’ın 8 golü takımlarına puan getirmedi.

---------------------------------------------------------------

UKÜ 22-32 YDÜ
LİG: Erkekler Ligi
SALON: CIU Arena
HAKEMLER: Ayten Karayusufoğlu, Mehmet Ünalmış
UKÜ: Gürkan Birer, Ferhat Türk, Cihan Ö. Talaş, Bora Liman (8), Veli Ardıç (5), Erdi Cingöz (2), Tuğberk Yiğitcan (1), Hasan Kutay (1), Yasin Çamlı, Celal Margilli (1), Sezer Saymaz, Tansu Kofalı, Şemsi Yıldırım, Arda Kansu, Engin Alasya, Ersen Bakay (4)
YDÜ: Ahmet Altan (5), Suat Erosal (2), Fırat Çolakoğlu, Doğay Ever, Zeeb Choudhry, Kemal Topaloğlu, Cafer Karamansoylu, Bahir Arnal, Erdal Yağuzluk (4), Gökay Tatlıyay (3), İbrahim Özkoçatlı, Kağan Erdem (11), Özden Demiralp (7)
İKİ DAKİKA CEZASI: Dk.18 ve 36 Ersen Bakay, Dk.47 Veli Ardıç, Dk.59 Bora Liman (UKÜ) – Dk.14 ve 44 Ahmet Altan, Dk.29 Kemal Topaloğlu, Dk.36 Kağan Erdem, Dk.47 Erdal Yağuzluk (YDÜ)

--------------------------------------------------------------

DAÜ 27-26 Yükseliş
LİG: Erkekler Ligi
SALON: Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı
HAKEMLER: Murat Özyay, Varol Baykara
DAÜ: Ahmet Evlat, Salih Elibol (1), Öner Oklu, İbrahim Güngör, Ahmet Beyaz, Celil Kocatürk (2), Özgün Aydıntan (4), Sertaç Solan (8), Mulla Beyaz, Burak Katip , Mustafa Karahasan (3) , Hüseyin Selvili (5), Samet Kösetürk  (3)
YÜKSELİŞ: Berkman Ayalılar (2), Fırat Sönmezer , Sami J. Benstead (1), Görkem Nurdal, Alp İnan (2), Berkem Nurdal, Çağın Yücel, Güneş Tilki, Haldun Göksu, İbrahim Öksüzoğulları (9), Remzi Atalay (8), Faik Özcoşkun (2), Murat Can Pek, Ahmet Öksüzoğulları (1), Mehmet Karlıtaş, Görkem Dağda
İKİ DAKİKA CEZASI: Dk.17 Sertaç Solan, Dk.41 Özgün Aydıntan (DAÜ) – Dk.36 Alp inan, Dk.45 Ahmet Öksüzoğulları, Dk.56 Görkem Nurdal (Yükseliş)

-----------------------------------------------------------------

Darbaz 29-27 MGA
LİG: Erkekler Ligi
SALON: Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Erdoğan Aşık, Erdal Şamil
DARBAZ: Emre Güney, Buğra Bozcan (5), Eren Köse, Koray Dalbazer (1), Salih Tümay (4) , Atilla Özfariz (4), Musab Özcan, Tahir Özal (1), Hasip Şah (1), Görkem Darbaz (7), Özgür Erkok (4), Vural Beyaz, Kanı Aldağ (2), Beyler Sporcuoğlu
MGA: Sertaç Avşar, Hüseyin Öztürk (6), Mehmet Gürlü (1), Umut Avşar, İbrahim Kahyaoğlu (9), Yekta Polat (2), Ökkeş Alperen Acu (1), Engin Can Dırağan, Dennis Hudecek (6), Tolga Yılmaz, Murat Şahin, İbrahim Cavit (2), Fatih Çevik
İKİ DAKİKA CEZASI: Dk.34 Özgür Erkök, Dk.43 ve 48 Kanı Aldağ, Dk.58 Hasip Şah (Darbaz) – Dk.59 Mehmet Gürlü (MGA)

Bu haber toplam 3320 defa okunmuştur