1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Liderler zirveyi sevdi
Liderler zirveyi sevdi

Liderler zirveyi sevdi

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligleri’nde 5’inci hafta maçlarının da tamamlanmasıyla ilk devre geride kaldı. Gaziköy, Dağyolu, Zümrütköy, Mesarya, Dörtyol ve Mehmetçik devreyi lider kapatan takımlar oldu

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligleri’nde haftalar geçtikçe heyecanın artıyor. Gruplarda, gol düellosu devam ederken, puan yarışının da hızla sürmesi heyecanı bir o kadar daha arttırıyor. Geçtiğimiz hafta ligin ilk devresi biterken, ikinci devre maçlarına ara verilmeden devam edilecek.   

Haspolat takipte
BTM Ligi 1’inci grupta Gaziköy, 4 maçta 4 galibiyet alarak göz doldurmuştu. Kırmızı beyazlılar, ligin 5’inci haftasında Yeniceköy ile 1-1 berabere kalsa da liderlik koltuğunda haftayı tamamladı. Balıkesir’i 4-0 mağlup eden Haspolat 12 puana yükselerek takipçi konumuna geçti. Gruptaki diğer karşılaşma Yılmazköy ile Taşkent arasında oynandı. Yılmazköy rakibini 5-2 mağlup etmeyi başardı. 

Ağırdağ Boğaz fırsat tepti
BTM Ligi 2’nci grupta 4 maçta 10 puan almayı başaran Dağyolu ilk kez yenildi. Karaoğlanoğlu’na konuk olan sarı yeşilliler, bu karşılaşmadan 3-0 mağlup olsalar da, liderliği kaptırmadılar. Zirve yarışı veren Ağırdağ Boğaz, rakibinin puan kaybettiği haftada önemli bir kayıp yaşadı. Ağırdağ, Şirinevler karşısında 1 puana razı oldu. Gruptaki diğer karşılaşma 1-1 sonuçlandı. 

Herşey eşit
BTM Ligi 3’üncü grubunda geçtiğimiz hafta Gayretköy’ü yenen Zümrütköy liderlik koltuğuna oturmuştu. Haftaya lider giren Zümrütköy sahasında Serhatköy’le 4-4 berabere kalırken, Gayretköy, Akçay’ı 2-1 mağlup etti. Grubun lideri halen Zümrütköy olarak göze çarpsa da, iki takımın da 10’ar puanı bulunuyor. Gruptaki diğer karşılaşma Aydınköy ile Kalkanlı arasında oynandı. Kalkanlı Aydınköy’e deplasmanda 3-2 mağlup etti.   

Dörtyol rahat
Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligleri’nin 4’üncü grubunda lider Dörtyol, Yıldırım’ı yenemese de grubun lideri unvanını rahat bir şekilde götürüyor. Grupta takipçi pozisyonunda olan Yarköy,Baf Canbulat karşısında önemli bir fırsatı teperken, Tatlısu Seracılar, Mutluyaka karşısında önemli galibiyet aldı.

İpler Mesarya’nın elinde
BTM Ligi 5’inci grubunda geçtiğimiz hafta gol averajıyla liderlik koltuğuna oturan Mesarya, kendisinin İncirli’yi 1-0 mağlup etmesi, Pile’nin de deplasmanda Arapköy’e yenilmesiyle ipleri eline aldı. Kırmızı beyazlılar 11 puana ulaşırken, en yakın takipçisi Pile 8 puanda kaldı. Gruptaki diğer mücadele Çayönü’nün 3-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Mehmetçik ve Dipkarpaz kardeş payı
BTM Ligleri’nin en doğusunu kapsayan 6’ncı grupta Mehmetçik ve Dipkarpaz fırtınası esmeye devam ediyor. İki takımın da rahat götürdüğü grupta 5’inci haftada karşı karşıya geldiler. Mücadele 1-1 sonuçlanırken, iki takım da 13 puana yükseldi. Mehmetçik’in gol averajıyla liderliği devam ediyor. Grupta, Karadeniz 61 Yeşilköy’ü 4-1, Kumyalı ise Ergazi’yi 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur