1. HABERLER

  2. SPOR

  3. LEYMOSUNLULAR DERBİDE BULUŞUYOR
LEYMOSUNLULAR DERBİDE BULUŞUYOR

LEYMOSUNLULAR DERBİDE BULUŞUYOR

Kıbrıslı Türklerin en önemli derbi müsabakalarının başında gelen Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği maçı öncesi takımlar son hazırlıklarını yaptı

A+A-

Hüseyin KIRAL – Hüseyin Özbarışcı

Kıbrsılı Türklerin en önemli derbi mücadelelerinden olan, Leymosun Derbisi diye de adlandırılan Türk Ocağı (TOL) – Doğan Türk Birliği (DTB) takımları yarın bir kez daha karşı karşıya geliyor. Girne 20 Temmuz Stadı’nda saat 15.00’te oynanacak olan derbi öncesi takımlar son hazırlıklarını yaptı. Girne Pia Bella sahasında son antrenmanını yapan TOL, ilk iki hafta elde edilen kötü sonuçları unutmaya çalışırken, idmanı izleyen başkan Fahri Altınör de takımın moralini yüksek tutmak için elinden geleni yapıyor. DTB’de ise başkan Bayar Piskobulu babasını kaybetmenin üzüntüsü ve cenazesi nedeni ile son idmanı izleyemedi.

TOL’da Başkan Fahri Altınör, “DTB karşısında alınacak iyi bir sonuç takımın toparlanmasını sağlayacak” dedi. TOL Teknik Direktörü Hasan Topaloğlu ise, ilk iki haftada beklemedikleri sonuçlar aldıklarını, DTB maçının da tam şimdi oynanmasının toparlanmaları adına şans olduğunu belirtti. DTB Teknik Direktörü Caner Oshan ise, K.Kaymaklı maçı ile ilk haftanın şokunu üzerlerinden attıklarını ve tamamen TOL maçına odaklandıklarının altını çizdi.

Altınör: “Bu bir Leymosun derbisidir ve bu maçı mutlaka kazanacağız”

Sezona iddialı olarak hazırlanan ancak ligin başlaması ile birlikte üst üste iki hafta kötü sonuçlar alan Türk Ocağı’nda başkan, yönetim ve teknik heyet, takımı derbi maçına hazırlarken alınan kötü sonuçları unutturmaya çalışıyorlar. Alınan kötü sonuçları takımı olumsuz yönde etkilediğinin farkında olan TOL Başkanı Fahri Altınör ise bu çabayı en çok sarf edenler arasında bulunuyor.

TOL Başkanı Fahri Altınör, her takımın inişleri olabileceği gibi çıkışlarının da olacağını, Doğan maçı ile takımının yükselişe geçeceğine inandığının altını çizdi. Fahri Altınör, “Doğan maçı Kıbrıslı Türklerin en büyük derbisidir, Leymosun’dan süre gelen bir mücadele, aynI bölge halkının iki ayrı takımla yaptığı bir mücadeledir” dedi. Altınör, “süre gelen yıllar içinde yaşanan bu rekabet, her iki camianın dostluklarının da pekiştirmelerine neden olurken, sahada rakibimiz olan DTB’ni mağlup edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Altınör, babasını kaybeden DTB Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu’ya başsağlığı dilerken, “DTB karşısında alınacak iyi bir sonuç TOL’un toparlanmasını sağlayacak” dedi.

Topaloğlu: “Bu maç bizim toparlanmamız için bir şans”

TOL Teknik Direktörü Hasan Topaloğlu, ilk iki haftada beklemediği sonuçlar aldıklarını, DTB maçının da tam şimdi oynanmasının toparlanmaları adına şans olduğunu belirtirken, ilk iki hafta da alınan mağlubiyetleri de değerlendirdi. Topaloğlu, orta alanda organize olamama durumunun defansa da yansıdığını ve kötü sonuçlar alındığına dikkat çekerken, “Bütün bir hafta bu kötü durumu düzetmeye ve takımın moralini yüksek tutmaya çalıştık” dedi. Hasan Topaloğlu, “Doğan maçının camia için ne kadar önemli olduğun farkındayız, ancak takımın ligdeki durumuna bakıldığında bu maç bizim için daha da önemli” şeklinde konuştu.

DTB Teknik Direktörü Oshan, “kaymaklı maçında yakaladığımız çıkışı sürdürmek istiyoruz”

Sezona tek bir hedef olan şampiyonluk parolası ile giren ancak Yeni Boğaziçi deplasmanından bir puanla dönen Girne’nin sarı – lacivertli takımı Doğan Türk Birliği’nde (DTB) geçtiğimiz hafta oynanan Küçük Kaymaklı maçında elde edilen farklı sonuç, camianın yüzünü güldürürken, teknik heyetin ve futbolcularının da morallerinin yerine gelmesine neden oldu.

Girne 20 Temmuz Stadı üzerinde bulunan antrenman sahasında derbi maçının son hazırlıklarını yapan DTB’de teknik direktör Caner Oshan, böyle maçları kendisin ve ekibinin çok yaşadığını ve TOL maçının önemini futbolculara anlatmaya çalıştıklarını belirtirken, Kaymaklı maçı ile ilk haftanın şokunu üzerlerinden attıklarını ve tamamen TOL maçına odaklandıklarını söyledi.

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur