1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefkoşalılar kafa kafaya
Lefkoşalılar kafa kafaya

Lefkoşalılar kafa kafaya

K-Pet Süper Lig’in sona ermesine 1 hafta kalırken, şampiyonluk düğümü son haftada çözülecek.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

 Ligde 49 puanla şampiyonluğa en yakın takım olan GAÜ Çetinkaya, konuk olacağı Yenicami derbisini kazandığı an şampiyonluğunu resmen ilan edecek. Çetinkaya’nın puan kaybı yaşaması ve Y.Boğaziçi deplasmanında Mağusa Türk Gücü’nün kazanması halinde şampiyonluk Mağusa’ya gidecek. Her iki takım arasında oynanan son 10 lig karşılaşmasında elde edilen galibiyetler ve atılan goller arasında az bir fark bulunuyor.

Yenicami galibiyetlerde az da olsa önde
Yenicami ile Çetinkaya son beş sezonda ligde 10 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Yenicami rakibine galibiyetler bakımından az da olsa üstünlük kurdu. Son 10 karşılaşmanın 4 tanesini siyah beyazlı ekip kazanırken, 3 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Çetinkaya’nın ise rakibi karşısında 3 maçta üstünlüğü söz konusu. Yenicami rakibini son olarak, geçen sezonun 16’ncı haftasında 6-0’lık farklı skorla mağlup etmiş ve son maçlarda rakibine karşı bu üstünlüğünü eline geçirmişti.

Çetinkaya 7 maçtır kazanamıyor
İki takım arasında oynanan son 7 karşılaşmada Çetinkaya galibiyeti çıkmadı. Son olarak rakibini 2012-2013 sezonunda 5-0’lık skorla farklı yenen sarı kırmızılılar, o sezondan sonra Yenicami karşısında galip gelemedi. O sezonun 25’inci haftasında bu skoru elde eden Çetinkaya, şampiyon olarak gittiği Yenicami deplasmanından bu galibiyeti elde etti.

Yenicami 20, Çetinkaya 17 gol attı
Yenicami ile GAÜ Çetinkaya arasında oynanan son 10 lig karşılaşmasında atılan gollerde siyah beyazlıların üstünlüğü söz konusu. 10 maçın 3 tanesinde rakibine gol atamayan siyah beyazlılar, 7 maçta toplam 20 gol kaydetti. Çetinkaya ise son 10 karşılaşmada rakip fileleri 17 kez havalandırdı.

MTG, Yenicami’yi bekleyecek
Süper Lig’in son haftasına girilirken, şampiyonluk yarışında iki takım bulunuyor. 49 puanda bulunan GAÜ Çetinkaya, Yenicami’yi mağlup ettiği an 2015-2016 sezonunun şampiyonu olacak. Çetinkaya’nın Yenicami karşısında alacağı olası beraberlik veya mağlubiyet durumunda ve 47 puanlı Mağusa Türk Gücü’nün Yeni Boğaziçi deplasmanında galip gelmesi halinde şampiyonluk Mağusa’ya gidecek.

Bu haber toplam 1435 defa okunmuştur