1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefkoşa’da maraton heyecanı
Lefkoşa’da maraton heyecanı

Lefkoşa’da maraton heyecanı

LTB’nin düzenlediği ve her yıl büyük ilgi gören Lefkoşa Koşuyor Maratonu bu yıl 23 Ekim’de gerçekleştirilecek

A+A-

 

 

Ülkemizin en prestijli spor organizasyonları arasında yerini alan Lefkoşa Koşuyor Maratonu, bu yıl da hem sağlık, hem dayanışma ön başlıkları ile düzenlenecek.
Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından organize edilen ve 23 Ekim Pazar günü yapılması planlanan bu yılki maratonda toplanan gelir lösemili çocuklar yararına kullanılacak.

Geniş çaplı toplantı düzenlendi
Yıllardır yoğun katılım ile gerçekleştirilen maratonun bu yılki güzergahının belirlenmesi ve uygulanacak kuralların netleştirilmesi amacı ile geniş çaplı bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Asbaşkan Akın Aktunç, ilgili belediye meclis üyeleri ve LTB personellerinin yanı sıra Atletizm Federasyonu Başkanı Bilbay Geceyatmaz, federasyon yöneticileri, eski atletler ve Polis Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği kişiler katıldı.

3 ayrı parkur belirlendi
4, 8 ve 21 kilometrelik 3 ayrı parkurun belirlenmesi için çeşitli öneriler ortaya konulurken, sporcu güvenliği, trafik akışı ve hava sıcaklığı gibi önemli detaylar paylaşılarak, en uygun güzergah ve saat belirlenmesi amaçlandı.
Yine Lefkoşa Türk Belediyesi önünden başlayacak maratonun parkurları ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

İsim hakkı ve yan sponsorluklar için ihaleye çıkıldı
Lefkoşa Koşuyor Maratonu’nun isim hakkı ve yan sponsorlukları için ise ihaleye çıkıldı. 5 Eylül 2016 Pazartesi gününe kadar firmaların teklifte bulunabileceği ifade edilirken, ihale şartlarının LTB’den veya LTB’nin web sitesi olan www.lefkosabelediyesi.org adresinden öğrenilebileceği ifade edildi.

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur