1. HABERLER

  2. SPOR

  3. LARNAKA’DA BULUŞACAKLAR
 LARNAKA’DA BULUŞACAKLAR

LARNAKA’DA BULUŞACAKLAR

Kıbrıs Cumhuriyeti ile Türkiye, futbolda milli takımlar düzeyinde ikinci kez karşı karşıya gelecek

A+A-

YENİDÜZEN Özel

Siyasi anlamda birbirini tanımayan iki ülke Kıbrıs Cumhuriyeti ve Türkiye, spor çatısı altında bir kez daha buluşacak. Daha önce kulüpler bazında futbol, basketbol ve voleybol gibi birçok branşta karşılaşan iki ülke, futbol milli takımlarının alt kategorilerinde ikinci kez karşılaşacak. A takımlar seviyesinde mücadele etmeyen iki ülke 12 Kasım Perşembe günü Larnaka’da UEFA 2017 U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 8’inci Grup mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

12 Kasım’da oynanacak

2017 yılında Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan U21 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılımı belirlemek amacı ile düzenlenen grup elemelerinin kura çekimi şubat ayında İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Kıbrıs ile Türkiye 8’inci grupta Hollanda, Slovakya ve Belarus ile aynı grupta yer aldı. Kıbrıs oynadığı 3 karşılaşmada galibiyet elde edemezken, Türkiye 2 maçta 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti. İki takım 12 Kasım Perşembe günü Ammochostos Stadı’nda yerel saatte 14.30’da karşı karşıya gelecekler. Çift devreli lig usulüne göre oynanan gruplarda iki ekip 1 Eylül 2016’da bu kez Türkiye’de karşılaşacak.

Milli takımlarda ikinci kez

İki ülke daha önce A milli seviyesinde olmasa da, alt kategorilerde bir kez karşı karşıya geldi. 2012 yılında 19 yaş altı Avrupa Şampiyonası Elit Tur 5’inci grubunda karşılaşan iki ülkenin mücadelesi İsveç’in Brondby kentinde oynanırken Türkiye sahadan 5-0’lık skorla sahadan galip ayrılmıştı.

Trabzonspor iki kez eşleşti

İki ülke son 10 yıl içerisinde UEFA’nın kulüpler bazında düzenlediği organizasyonlarda birçok kez karşı karşıya geldi. 2005 yılında Trabzonspor Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Anorthosis ile eşleşirken Kıbrıs’taki maçı Anorthosis 3-1 kazanmış, Türkiye’deki maçı Trabzonspor 1-0 kazanmasına rağmen turu Anorthosis atmıştı. Trabzonspor bir yıl sonra bu kez UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu’nda Apoel ile eşleşirken, Lefkoşa’daki maç 1-1 tamamlanmış, Türkiye’de 1-0 kazanan Trabzonspor turu geçen taraf olmuştu.

2012’de F.Bahçe ile AEL karşılaştı

Türk takımlarının Kıbrıs ekipleri ile eşleşmesinde bir yenisi Fenerbahçe – AEL Limasol eşleşmesi ile eklendi. 2012 yılında UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşan iki ekip arasında Lefkoşa ve İstanbul’da oynanan maçları 1-0 ve 2-0’lık skorlarla kazanan Fenerbahçe 6 puan elde etmişti.
80’li yıllarda bir kez de Beşiktaş, Kıbrıs ekibi Apoel ile eşleşmişti. 1986 – 1987 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yer alan Beşiktaş 2’nci turda APOEL ile eşleşmiş ancak İstanbul’da oynanacak olan ilk maça Apoel katılmayı reddedince 3-0 hükmen mağlup sayılarak Avrupa Kupaları’ndan 2 yıl men cezası almıştı.

Şampiyona Polonya’da düzenlenecek

2017 yılında Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuyaya 12 takım katılacak. Toplam 52 takım 9 grupta yer alırken, gruplarını lider olarak tamamlayacak olan takımlar ve ev sahibi Polonya organizasyona direk katılacak. Gruplarda yer alan en iyi 4 ikinci takım 2’şerli olarak Play-off maçları oynayacak ve finallere yükselecek. Grupta puanı bulunmayan Kıbrıs’ın organizasyona katılma şansı şu an için az olurken, Türkiye’nin şansını devam ettirebilmesi için Kıbrıs’ı mağlup etmesi gerekecek.

Bu haber toplam 3565 defa okunmuştur