1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Krallar buluştu…
Krallar buluştu…

Krallar buluştu…

A2 Ligleri’nde gol krallığında ilk 3 içerisinde yer alan futbolcuları YENİDÜZEN buluşturdu

A+A-

Eren ŞİŞİK

A2 Ligleri’nde lig sona ererken gol krallığı yarışında müthiş bir yarış vardı. Rekorların kırıldığı ve mükemmel gollerin atıldığı liglerde A2 Süper Lig, A2 Birinci Lig ve A2 İkinci Lig’de ilk 3 içerisinde yer alan gol kralları Lefkoşa Atatürk Stadı’nda bir araya geldi. Yaşları 15 ile 20 arasında değişen gol makineleri, bu sezon takımlarını sırtlayan isimler olarak dikkat çekti. Geçtiğimiz yılın gol kralı Remzi Betmezoğlu bu sezon tahtını Emre Özsin’e kaptırarak ikincilikle yetinirken, Birinci Lig’de Necati Çoban geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da krallığı kimseye kaptırmadı. İkinci Lig’de Levent Akçagil gol krallığında yarışı açık ara önde tamamladı.

82 gol: Emre Özsin (Mağusa Türk Gücü)
2013-2014 sezonunu A2 Süper Lig Şampiyonu olarak tamamlayan Mağusa Türk Gücü’nde Emre Özsin attığı gollerle takımının ipi önde göğüslemesine büyük katkı sağladı. Bu sezon 82 gol kaydederek ‘bir sezonda en çok gol atan futbolcu’ ünvanını ele geçiren Emre, henüz 19 yaşında olmasına rağmen müthiş bitiriciliğiyle ilerde adını sıkça duyacağımız futbolcular arasında yer alacak. Genç yıldız bu formunu sürdürürse ileride daha iyi yerlerde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

59 gol: Remzi Betmezoğlu (Küçük Kaymaklı)
Geçtiğimiz sezonu gol kralı tamamlayan bu sezon da ikinci olan 19 yaşındaki Remzi Betmezoğlu son yıllarda adı sıkça duyulan golcülerden. Bu sezonu 59 golle tamamlayan ve müthiş bir rakama ulaşan Remzi Betmezoğlu, ‘A’ takımda oynayacak kapasiteye sahip olsa da bu sezon ‘A’ takımda fazla forma şansı elde edemedi. Remzi ayrıca Yenidüzen Spor Ödülleri’nde de ‘yılın genç yeteneği’ kategorisine aday gösterildi.

35 gol: Selim Saygı (Doğan Türk Birliği)
Selim Saygı, futbolcu bir aileden geliyor. Kardeşlerinden Özcan Saygı Gençlik Gücü’nde, Ahmet Saygı’da Doğan Türk Birliği’nde forma giyiyor. Ama Selim’i iki kardeşinden ayıran özellik müthiş bir golcü olması. Bu sezon 35 golün altına imzasını koyan 18 yaşındaki yıldız adayı, zaman zaman ‘A’ takımda da forma giyerek fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Cenker Kaya’nın prenslerinden olan genç yıldız adayının ilerleyen yıllarda Caner Oshan’ın değişmezleri arasına girmesi muhtemel.

 

47 gol: Necati Çoban (Gönyeli)
Gönyeli her zaman altyapısından başarılı oyuncular ve gol kralları çıkaran bir takım olmuştur. İşte Necati Çoban’da bu gelecek vaadeden oyuncular arasında yer alıyor. Bu sezon kaydettiği 47 golle takımına çok büyük katkı sağladı ve takımının ligi 2.sırada tamamlamasında başrolde oynadı. Oyun tarzıyla ligimizde yıllarca çeşitli takımlarda forma giymiş ‘Kemal Uçaner’i andıran 18 yaşındaki genç golcü, sürekli önde baskı yapan ve golü koklayan bir oyun yapısına sahip.

42 gol: Mehmet Polat (Türk Ocağı)
A2 Birinci Lig’i bu sezon şampiyon olarak tamamlayan Türk Ocağı’nın kuşkusuz en büyük gol silahı. Bu sezon öyle kritik anlarda öyle goller attı ki, ismini herkese duyurmayı başardı. Topu ayağına aldığında her an herşeyi yapabilecek bir potansiyele sahip olan Mehmet, etkili kullandığı sağ ayağıyla her yerden gol yapabilecek niteliklere sahip bir yetenek. 17 yaşındaki gol makinesi bu sezon 42 gol kaydederek takımının şampiyonluğuna çok büyük bir katkı sağladı.

30 gol: Can Özbilen (Dumlupınar)
A2 Birinci Lig’de bu sezon başarılı bir grafik ortaya koyan Dumlupınar’da başarının en büyük pay sahiplerinden biri golcü futbolcu Can Özbilen. Henüz 15 yaşında olmasına rağmen gol yollarında çok başarılı olan Can Özbilen, bitirici vuruşları ve bileklerine hâkim futboluyla göz dolduruyor. U15 takımında da forma giyen Can Özbilen ilerleyen yıllarda Dumlupınar forması adı altında iyi işler yapması muhtemel oyuncular arasında yer alıyor.

39 gol: Levent Akçagil (Görneç)
A2 İkinci Lig’de bu sezon şampiyonluk mücadelesi vermese de gol kralı çıkaran bir Görneç takımı ortaya çıktı. 20 yaşındaki Levent Akçagil ligin başından sonuna kadar krallık yarışında açık ara önde gitti ve ligi de gol kralı olarak tamamladı. Bu sezon çok kritik gollerin altına imzasını koyan Levent, müthiş bitiriciliğiyle takımına birçok gol kazandırdı. Zaman zaman ‘A’ takımda da forma giyen Levent’in önümüzdeki yıl düzenli olarak ‘A’ takımda oynaması bekleniyor.

23 gol: Mustafa Tahsildaroğulları (Denizli)
A2 İkinci Lig’de bu sezon şampiyon olan Denizli’de şampiyonluğun en büyük pay sahibi kuşkusuz golcü futbolcu Mustafa Tahsildaroğulları. Bu sezon birçok maçta fileleri sarsmayı başaran ve rakip savunmacıların korkulu rüyası haline gelen 17 yaşındaki Mustafa’nın en büyük özelliği bileklerine olan hâkimiyeti ve gol vuruşlarında olan becerisi. Mustafa’nın ilerleyen yıllarda Denizli ‘A’ takımında da forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor.

23 gol: Okan Gün(Denizli)
Şampiyon Denizli’nin bir başka gol kralı futbolcusu da Okan Gün oldu. 19 yaşındaki Okan orta sahada forma giymesine rağmen bu sezon gol yollarında etkili bir futbol sergiledi ve takımına skor anlamında çok büyük katkı sağladı. Oyun kurucu özelliği de olan Okan iki sezon üst üste şampiyon olan Denizli takımının da önemli parçalarından birisi oldu. Genç oyuncu ‘A’ takımla idman yapma olanağı da buldu ve ilerleyen yıllarda da düşünülen isimler arasında.

22 gol: Halil Dağer (Ortaköy)
Bu sezon sıfırdan kurulan Ortaköy takımına 2.devrede katılmasına rağmen takımına çok büyük bir katkı sağlayan 17 yaşındaki Halil Dağer’in başarısı yadsınamaz. Genç teknik adam Cemal Paşa’nın ısrarlarıyla kulübe transferi gerçekleşen Halil Dağer, Yenicami’den geldiği günden bu yana Ortaköy’de her maçta gol attı. Son 4 maçta ‘A’ takımda forma giyen ve goller de bulan Halil Dağer, İlerleyen yıllarda ismi duyulması muhtemel golcülerden biri. En büyük özelliği müthiş sol ayağıyla yaptığı gol vuruşları.

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur