1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ‘Kraliçe’ Arijana, ‘Kral’ Samet
‘Kraliçe’ Arijana, ‘Kral’ Samet

‘Kraliçe’ Arijana, ‘Kral’ Samet

Hentbol Ligleri’nde normal sezon tamamlandı. Normal sezonun gol kralı ve kraliçesi de belli oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Ligleri’nde normal sezon tamamlandı. Normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte gözler Play-Off Yarı Final Serileri’ne çevrildi. Hem Kadınlar Ligi’nde hem de Erkekler Ligi’nde normal sezonun gol kraliçesi ve gol kralı da belirlendi. Kadınlar Ligi’nde Esentepe’nin sezon başında kadroya kattığı Bosnalı yıldız Arijana Pjano kaydettiği 101 golle sezona damgasını vurdu. Erkekler Ligi’nde ise uzun yıllardır ülkemizde hentbol kariyerini sürdüren DAÜ’nün Türkiyeli oyuncusu Samet Kösetürk kaydettiği 100 golle sezonu gol kralı olarak tamamladı.

 

Arijana sezona damgasını vurdu

Kadınlar Ligi’ne skorerlik anlamında yabancı oyuncular damgasını vurdu. Ligde gol kraliçeliğinde ilk üç sırada yabancı oyuncular yer aldı. Ligde 101 gol atarak Esentepe’nin namağlup liderliğinde başrol oynayan Arijana Pjano ligin normal sezonunu da gol kraliçesi olarak tamamlamayı başardı. Oynadığı 8 karşılaşmada 101 gol atan ve maç başına 12,6 gol oranıyla oynayarak önemli bir istatistiğin altına imzasını atan Bosnalı yıldız en yakın rakibine 40 gol farkla gol kraliçesi oldu.

 

Saviç’ten DAÜ’ye büyük katkı

Kadınlar Ligi’nde kraliçelikte ikinci sırada Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’nin bu sezon kadrosuna kattığı Sırp oyuncu Teodora Saviç yer aldı. Bu sezon farklı bir kimliğe bürünen ve lider Esentepe’yi en fazla zorlayan takımlar arasında yer alan DAÜ’de Teodora Saviç, savunma ve hücumdaki oyunuyla takımda fark yaratan isimler arasında yer aldı. Normal sezonu 61 golle ikinci sırada tamamlayan Saviç, maç maçına 7,6 gol oranı ile oynadı.

 

Deni farklı bir kimliğe büründü

Kraliçelikte üçüncü sırada yine bir DAÜ hentbolcusu yer aldı. Uzun süredir ülkemizde oynayan bir başka oyuncu olan Bulgar oyuncu Denitsa Koleva kraliçelikte üçüncü basamakta yer almayı başardı. Bu sezon geçtiğimiz sezonlara göre daha skorer bir kimliğe bürünen Denitsa attığı 58 golle takımına büyük katkı yaptı. Bulgar oyuncu maç başına 7,2’lik gol oranı ile normal sezonu tamamladı.

 

Toplamda Samet, maç başınada Damir

Erkekler Ligi’nde ise gol krallığı yarışı deyim yerindeyse nefesleri kesti. Sürekli bir çekişme içinde geçen ve rakamların sezon boyunca birbirine yakın olduğu Erkekler Ligi gol krallığında normal sezonun gol kralı uzun yıllardır ülkemizde spor kariyerini sürdüren DAÜ’nün süper solağı Samet Kösetürk oldu. Türkiyeli oyuncu kaydettiği 100 golle krallıkta ilk basamakta yer almayı başardı. Maç başına 8,3 golle sezonu tamamlayan Samet Kösetürk takımının Play-Off mücadelesi vermesinde başrol oynayan isimler arasında yer aldı. Erkekler Ligi’nde maç başına bakıldığında ligde 9 maç oynayan Damir Hodo maç başına 9,4’lük gol oranıyla ligin maç başına en çok kaydeden oyuncusu oldu.

 

İbrahim gol yükünü çekti

Erkekler Ligi’nde gol krallığında ikinci sırada sezona Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde başlayan ve ara transferde Yükseliş’in yolunu tutan İbrahim Öksüzoğulları oldu. Genç yıldız özellikle Yükseliş forması altında kaydettiği gollerle takımının normal sezonu ikinci sırada tamamlamasına büyük katkı sağladı. 95 golle normal sezonu tamamlayan İbrahim Öksüzoğulları maç başına da 7,9 gol oranı yakaladı ve takımının skor yükünü çeken isim oldu.

 

Geçen sezonun kralı üçüncü basamakta

Gol krallığında üçüncü basamakta ise geçen sezonun gol kralı YDÜ’nün yıldız oyuncusu Özden Demiralp yer aldı. Oynadığı oyun ve attığı gollerle takımının normal sezonu lider tamamlamasında başrol oynayan Özden Demiralp, golcü kimliğinin yanı sıra arkadaşlarına yaptığı asistlerle de takıma büyük güç kattı. 90 golle normal sezonu tamamlayan ve maç başına 7,5 gol oranı ile oynayan Özden Demiralp, YDÜ’nün Play-Off serilerinde en büyük kozu olacak.

 

Bu haber toplam 2639 defa okunmuştur