1. HABERLER

  2. SPOR

  3. "KOP’a bağlanıyorum diyerek bağlanamazsınız"
KOP’a bağlanıyorum diyerek bağlanamazsınız

"KOP’a bağlanıyorum diyerek bağlanamazsınız"

Eroğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP’un altına girmesinin, Kıbrıs Türk futboluna bir şey kazandırmayacağını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı ile görüştüğünü ve kendisine yasalara, tüzüklere rağmen Rum Futbol Federasyonu’na bağlanamayacaklarını söylediğini açıkladı.

Eroğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP’un altına girmesinin, Kıbrıs Türk futboluna bir şey kazandırmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu bugün Kıbrıs TV’de Serhat İncirli’nin hazırlayıp sunduğu “Kıbrıs’ta Bugün” programında bir soru üzerine Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile ilgili yaşanan gelişmelere de değindi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’yla ilgili yaşanan son gelişmeler ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in son KKTC ziyareti konusunda sorulan soruya Eroğlu, Demirören’in KKTC ziyaretinin KOP’la ilgili olmadığını söyledi.

Eroğlu, “Sayın Demirören’in gelişi, Türkiye’deki amatör takımların futbolcularımızı herhangi bir ücret ödemeden transfer etmeleriyle ilgiliydi” dedi.

Futbolcu yetiştirirken veya transfer yapılırken bir bedel ödendiğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu bu duruma karşı olduklarını Demirören’e söylediklerini ifade etti.

Eroğlu şöyle devam etti:

“KOP BAŞKANI, KOSOVA ÖRNEĞİNİN ÖNÜNE GEÇTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI”

“Buna bir çare bulunabilir mi diye konuştuk. Bu konu üzerine Sayın Demirören geldi. Ortaya çıkan konu, bir formül bulalım, federasyon çatısı altında bir formül bulalım ve KKTC’ye uygun miktarda kaynak aktarmaya çalışalım dedi. Hukukçularına bu konuda talimat da vermişti. Konu öyle başladı. Daha sonra FIFA’ya bir mektup yazıldığı ortaya çıktı. Gördüğüm kadarıyla Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA’ya ters bir hareket yapmama titizliği içerisinde bir ifadede bulunmuştu. FIFA olumsuz yanıt verdi. Sayın Sertoğlu ile Cumartesi telefonda görüştüm. Kendisine ‘federasyon tüzüğü var, yasalar var ve KOP’a bağlanıyorum diyerek bağlanamazsınız’ dedim. Çünkü tüzük ve yasalarda değişiklik gerekebilir. Onun için, bence Hasan bey kendi bünyesindeki adımları atmadan KOP’un altına giremez. Bana sorarsanız KOP’un altına girmek Kıbrıs Türk futboluna bir şey kazandırmaz.

Görüşmelerin yoğunlaştırılacağı bir dönemde federasyonumuzun ve kulüplerimizin bunu iyi değerlendirmesi lazım. Benim bildiğim kadarıyla zaten kilise, Rum kulüplerinin Kuzey’de maç yapmasına izin vermiyor. KOP başkanının kendi kulüplerini, Türklerle bu işbirliğine ikna etmek için bir konuşması vardı. Konuşmasında, ‘bu hareketle Kosova örneğinin Türklere de uygulanmasının önünü aldım’ şeklinde bir ifadesi olmuştu. Bu çoğu spor yazarımızın gözünden kaçmış olsa gerek. Rumlarda da samimi bir hava gördüğümüzü söyleyemem.”

(tak)

Bu haber toplam 2391 defa okunmuştur