1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kollektif oyun başarıyı getirdi”
“Kollektif oyun başarıyı getirdi”

“Kollektif oyun başarıyı getirdi”

Yenicami’de kaydettiği 14 golle gol krallığı sıralamasına ilk sırada yer alan John Ebuka Okeye, yakaladıkları başarının nedenini anlattı

A+A-

Hüseyin Kıral

Süper Lig lideri Yenicami’nin sezon başında Sırbistan’ın Novi Pazar takımından renklerine bağladığı Nijeryalı futbolcu John Ebuka Okeye, kaydettiği 14 golle 11 haftası geride kalan ligde gol krallığı sıralamasında ilk basamakta yer alıyor. Henüz 20 yaşında olan genç futbolcu takım olarak elde ettikleri başarıyı kollektif oyun anlayışlarına bağlarken ileride Avrupa’nın üst düzey kulüplerinde forma giymek istediğini belirtti.

Ebuka: “Yenicami’nin bir parçası olduğum için mutluyum”
YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Yenicami’nin golcü oyuncusu John Ebuka Okeye, Yenicami’de forma giymekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bir aile gibiyiz” diyen John, “Herkes benimle yakından ilgileniyor. Yenicami’nin bir parçası olduğum için mutluyum” ifadelerini kullandı.

“Kollektif oynadığımız için başarı geliyor”
Takıma ilk dahil olduğunda, üzerinde çalışılan oyun sistemini gördüğü zaman başarılı sonuçların geleceğini düşündüğünü belirten John Ebuka, “Süper Lig’de gördüğüm kadarıyla iyi takımlar bulunuyor ancak kollektif futbol oynayan takım sayısı çok az. Genelde diğer takımlar bireysel yeteneklerle bir yere gitmeye çalışıyor. Ancak bizim takımımız bunu başardı. Daha kollektif bir oyuna sahip olduğumuz için başarı geliyor” dedi.

“Lefke maçında bulduğumuz fırsatları değerlendirdik”
Süper Lig’in 11’inci haftasında farklı kazandıkları Lefke karşılaşması öncesinde 9-0 gibi bir skorla galip gelmeyi beklemediklerini dile getiren Nijeryalı golcü, “Maçın başında birçok şans yakaladık ve elde ettiğimiz fırsatları gole çevirmeyi başardık. Ben de 5 gol attığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“Kendi takımıma odaklandım”
Diğer takımlarda beğendiğin oyuncular var mı sorusuna “Ben kendi takımıma odaklandım” diyerek cevap veren John, kendi takımından beğendiği oyuncuların olup olmadığı sorusuna ise “Bir isim vermek doğru olmaz. Bütün takım olarak çok iyiyiz” cevabını verdi. John Yenicami için goller atmaya devam etmek istediğini belirtirken kariyerinin devamında Avrupa’nın üst düzey kulüplerinde forma giymek istediğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur