1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kaybetmeden başlamak önemliydi”
“Kaybetmeden başlamak önemliydi”

“Kaybetmeden başlamak önemliydi”

Denizli’de teknik direktör Tuncay Sarıyer haftasonu berabere kaldıkları Yalova maçı ile ilgili konuşurken “İkinci yarıya kaybetmeden başlamak önemliydi” dedi.

A+A-

Haldun Oktay

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Denizli’de teknik direktör Tuncay Sarıyer haftasonu berabere kaldıkları Yalova maçı ile ilgili konuşurken “İkinci yarıya kaybetmeden başlamak önemliydi” dedi. Uzun zaman önce Denizli’i Birinci Lig’e taşıma hedefi koyduklarını, uzun ve zahmetli bir serüvenin ardından bu yıl hedefledikleri yerde mücadele etmeye başladıklarını söyleyen Sarıyer “İlk yarı bir birinden zorlu mücadeleler yaptık. Bazen çok şanssız puanlar kaybettik. Bu kayıplar bizi ilk yarının sonunda hedeften çok az olsa da geride bıraktı. Ama yılmadan devre arası çalışmalarımıza devam ettik. Son derece mütevazi bir bütçe ve kadromuz var. Her zaman bunun bilinci ile doğru hedefler koyarak hareket ediyoruz” açıklamasını yaptı.

“Planımızın kaybetmeme kısmında hedefe ulaştık”
İkinci yarıya kaybetmeden başlamak istediklerini ve Süper Lig tecrübesi olan Yalova ile bölge derbisi niteliğinde bir maça çıktıklarını aktaran Sarıyer “Bu ip maçlar her zaman zor geçer. Öyle de oldu. Ama ben öncelikle her iki takım futbolcularını centilmence ve fizik gücüne dayalı mücadelelerinden dolayı kutlarım. Yalova ilk yarının son beş haftasında ciddi bir forum tutup  buna paralel olarak da iyi bir çıkış yakaladı. Bu da bizi Yalova’yı daha ciddi anlamda düşünmeye ve onlarla ilgili daha fazla veri toplamaya mecbur etti. Yalova’nın son beş haftada yaptığı maçların istatistiki bilgilerini büyük bir ciddiyetle topladık. Ve bu doğrultuda nasıl puan veya puanlar alırız doğrultusunda antrenman programları düzenledik. İlk etapta kaybetmemek için neler yapacağımızı çalıştık. Futbolcularım söylenen va çalışılanları sahada harfiyen uyguladı. Bir de nasıl galip gelebiliriz diye plan yaptık ve çalıştık. Fakat her zaman olduğu gibi üçüncü bölgedeki beceriksizliğimiz ortaya çıktı. Kazanamadık. Ama planlarımız arasında olan kaybetmeme hedefine de ulaştık.

“Dumlupınar maçında da stratejimiz aynı olacak”
Karşılaşacakları Dumlupınar’ın ligin en zor takımlarından olduğunu ve mücadele gücü yüksek bir maçın kendilerini beklediğini söyleyen Sarıyer, rakiplerinin Yalova gibi ilk yarı sonunda çıkış yakalayan bir ekip olduğunu kaydetti. “Dumlupınar’ın devre arasında önemli isimleri kadrosuna katmaları da onlar için bir artı. Tüm bunlara Türk Ocağı maçındaki performanslarını da eklersek oldukça moralli bir takımla karşılaşacağımız gün gibi ortada” diyen Sarıyer “Mağusa’da hedef  kaybetmemek. Bu hedef sizi yanıltmasın. Mutlaka kazanmak için de planlarımız olacak. Akıllı oynayıp futbolun gereklerini sahaya yansıtacağız. Centilmence mücadele edip haftayı en karlı şekilde kapatmak istiyoruz. Şimdiden Dumlupınar Spor Kulübü’ne başarılar dilemek istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur