1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kadınlar Ligi ile ilgili ‘DEV ADIM’
Kadınlar Ligi ile ilgili ‘DEV ADIM’

Kadınlar Ligi ile ilgili ‘DEV ADIM’

2016-17 sezonu Kadınlar Ligi’ni oluşturma amacı taşıyan ve ‘Kadınlar Sahaya Bastı, Potanın Pasını Attı’ sloganı ile hazırlanan proje doğrultusunda 13-17 Haziranda turnuva düzenlenecek

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Basketbol Federasyonu ile Reserve Team işbirliğinde düzenlenmesi planlanan U25 Kadınlar Basketbol Turnuvası için basın toplantısı düzenlendi. Gerçekleşen basın toplantısında Basketbol Federasyonu Ertuğ Nasıroğlu, Levent antrenörü ve Reserve Team oluşumunun parçası Ayşe Günerman ve ekip yer aldı.

Nasıroğlu: “Hedef 2016-2017 Kadınlar Ligi”
Basın toplantısında konuşan başkan Ertuğ Nasıroğlu, “Son iki yıldır kadın basketbolu durdu. Yeniden harekete geçmek için önemli bir proje” ifadelerini kullandı. Ayşe Günerman’ın bu projeyi hazırlayarak kendilerine sunduğunu kaydeden Nasıroğlu, “Bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun zamandır görüşüyorduk” diye konuştu. Amaçlarının 2016-2017 Kadınlar Ligi’ni oluşturmak olduğunun altını çizen Nasıroğlu, “Oluşturulacak takımlara kulüplerin sahip çıkması gerek. Futbol kulüpleri de dâhil hiçbir bedel ödemeden bu oyuncuları bünyelerine katabilir. İlk etapta gönüllülük esasına göre olacak. Adım adım ilerleyip Kadınlar Ligi’ni geliştireceğiz” dedi.

Günerman: “Ülkede kadın basketbolunun olmaması büyük acı”
Söz konusu projenin yaratıcısı Ayşe Günerman ise ‘Kadınlar Sahaya Bastı, Potanın Pasını Attı’ projesini uzun zamandır düşündüklerini ifade ederek, “Gençlerimiz hedeflerden uzaklaştı. Reserve Team’i kurduk ve kadınlar ligi ile ilgili fikirlerimizi yaratıp federasyona sunduk. Onlar da olumlu baktı. Bizim amacımız gençlerimizin spor içerisinde yer almasını sağlamak. U25’i düşünmemizin sebebi ileriye dönük olmasını istememizdir. Şu an 70-80 kadar basketbol oynayan kadın var ve bunların 66’sından kesin olarak bu turnuvada oynamalarının sözünü aldık” dedi. Yaklaşık 2-3 aydır ayrı ayrı toplantılar yaptıklarını aktaran Günerman, “Ülkede kadın basketbolunun olmaması büyük bir acı. Herkes uzaktan yönetim moduna girdi. Umarım futbol kulüpleri de dâhil çeşitli yapılar oluşacak takımlara sahip çıkar. Maddi bir beklentimiz yok, tamamen gönüllülük esasıyla basketbol oynamak istiyoruz” dedi.

Turnuva 13-17 Haziran’da
Söz konusu turnuva 13-17 Haziran tarihleri arasında oynanacak, turnuvaya katılacak 6 takımın net olduğu ve 66 sporcunun katılım göstereceği öğrenildi.

Bu haber toplam 2442 defa okunmuştur