1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kaderine terk edildi
Kaderine terk edildi

Kaderine terk edildi

Sentetik saha birçok ilçede bulunurken İskele bölgesinde bulunmuyor. Bunun rahatsızlığını hisseden ve antrenman yapacak saha bulmakta zorlanan bölge kulüplerinin ortak görüşü, atıl durumda bulunan Civisil Stadı’nın bir an önce sentetik zemine kavuşturulma

A+A-

YENİDÜZEN Özel

Sınırları içerisinde birçok futbol takımı bulunduran İskele bölgesinde tek bir antrenman sahasının olmaması bölgede faaliyet gösteren spor kulüplerinin tepkisini çekiyor. Özellikle diğer ilçelerde sentetik sahaların bulunması ancak İskele’de bulunmaması da bölge spor kulüplerini rahatsız eden diğer bir unsur. Bölgede çok iyi bir futbol alt yapısı olduğuna vurgu yapan spor kulüpleri, antrenman yapacak saha bulamadıkları için bölge gençliğinin futboldan uzaklaştığına dikkat çekti.
İskele Cumhuriyet Stadı’nın durumunun ortada olduğunu belirten bölge spor kulüplerinin yetkilileri, “Buna bir de Civisil Stadı eklendi” açıklamasını yaptı. Üç, dört yıl öncesine kadar bölge takımlarına hizmet veren, İskele Cumhuriyet Stadı’nın yanı başında bulunan Civisil Stadı da bakımsızlıktan nasibini almış durumda, atıl vaziyette bulunuyor.

Bir dönem sentetik yapılması düşünülmüştü

Bir dönem Civisil Stadı’nın sentetik olması için dönemin Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyeleri adım atarken, daha sonra yapılan ani değişiklikle Civisil yerine sentetik saha Tatlısu’da yapılması kararlaştırılmış, bu da bölge tarafından rahatsızlıkla karşılanmıştı.

Bölge halkı Civisil Stadı’nın o dönem karar verildiği gibi sentetik yapılmış olması halinde bölgede faaliyet gösteren başta Süper Lig ekibi Gençler Birliği’nin yanı sıra, Karadeniz 61, İskele Trabzon, Boğaziçi, Ergazi, Yarköy gibi takımların da idman sorunlarını ortadan kaldırmış olacağı görüşünü belirttiler.

“İstenirse iki ayda hizmet verebilir”

Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına bir ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen bölgenin tek Süper Lig takımı Gençler Birliği başkan ve yönetimi, idman yapacak saha bulmak için çaba sarf ederken, tek umudunun Civisil Stadı’nın düzeltilmesi ve bölge takımlarının idman problemlerinin ortadan kalkmasının sağlanması olduğunu belirttiler. 2017’de sentetik yapılması düşünülen Civisil Stadı’nın hemen ihale edilerek sentetik zemine kavuşturulmasını talep eden bölge halkı, Civisil Stadı’nın en erken zamanda ihalesinin yapılması halinde iki ay içerisinde hizmet verebileceğine ve bölgedeki takımların antrenman sorunlarının biraz olsun azalacağına inandıklarını belirttiler.

 

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur