1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Judo başkanlarından ziyaret
Judo başkanlarından ziyaret

Judo başkanlarından ziyaret

Avrupa Judo Federasyonu (EJU) Başkanı Sergey Soloveychik, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ile birlikte geçtiğimiz gün ülkemize gelip hem ziyaretlerde bulundu, hem de tesislerde incelemeler yaparak judo sporumuz hakkında bilgi edindi.

A+A-

Avrupa Judo Federasyonu (EJU) Başkanı Sergey Soloveychik, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ile birlikte geçtiğimiz gün  ülkemize gelip hem ziyaretlerde bulundu, hem de tesislerde incelemeler yaparak judo sporumuz hakkında bilgi edindi.

Judo, Hapkido ve Kickboks Federasyonu'nun davetlisi olarak günübirlik olarak ülkemize gelen Soloveychik ile birlikte Uysal, Türkiye Judo Federasyonu Başkan Vekili Murat Ak ve EJU Hakem Komitesi Üyesi Metin Özkan'ın da yer aldığı heyete KKTC Judo, Hapkido ve Kickboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel, yönetim kurulu üyeleri ve antrenörler eşlik etti.

Spordan da sorumlu bakan Serdar Denktaş tarafından KKTC Meclisi Şeref Salonu’nda kabul edilen EJU Başkanı Sergey Soloveychik ve beraberindekiler daha sonra bir dizi ziyarette bulundular. Lefkoşa Kültür Spor Kulübü; Hala Sultan İlahiyat Koleji; Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan; İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçun’a ziyaretlerde bulunulurken, spor tesislerinde de incelemeler yaparak Judo sporumuz hakkında bilgi aldılar.

Soloveychik: “Yardıma hazırız”

EJU Başkanı Sergey Soloveychik ile Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ziyaretlerin ardından yaptıkları açıklamada judo sporumuz için malzeme yardımında bulanabilecekleri belirterek, yardıma hazır olduklarını söylediler.

Judo Hapkido ve Kickboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, EJU Başkanı Sergey Soloveychik ve Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'a duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Konuk federasyon başkanlarının Judo'nun KKTC okullarında ders olarak verilmesi halinde malzeme ve teknik yardıma hazır olduklarını ifade eden Demirel, bunun değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1181 defa okunmuştur