1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk şampiyon Çanakkale
İlk şampiyon Çanakkale

İlk şampiyon Çanakkale

A2 Ligleri’nde erteleme karşılaşmaları oynandı. Süper Lig’de işler karıştı. Hamitköy bu hafta oynayacağı maça şampiyonluk için çıkıyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) organize ettiği A2 Ligleri’nde erteleme karşılaşmalarının ardından lig iyice şekillendi. A2 Ligleri’nde ilk şampiyon İkinci Lig temsilcisi Çanakkale takımı oldu. 

Süper Lig’de Mağusa Türk Gücü maç fazlasıyla liderlik koltuğunda otururken, Birinci Lig’de Hamitköy bu hafta Göçmenköy’ü mağlup etmesi halinde ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

A2 Süper Lig’de lider durumda bulunan Mağusa Türk Gücü, erteleme maçında Lapta ile berabere kalarak geçtiğimiz hafta yakaladığı şampiyonluk şansını rakibi Yenicami’ye vermiş oldu. 17.haftada ertelenen karşılaşmalarda Süper Lig’de; Yenicami, Yeniboğaziçi, Doğan Türk Birliği ve Küçük Kaymaklı haftayı galibiyetle kapatan ekipler oldu.

A2 Birinci Lig’de ise Düzkaya’yı mağlup eden Hamitköy haftayı lider kapattı. Hamitköy bu hafta oynayacağı Göçmenköy maçını kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Kırmızı siyahlıların yanı sıra; Göçmenköy ve Denizli de haftayı galibiyetle kapattı.

A2 İkinci Lig’de ise Çanakkale, rakibi Ortaköy’ün maça çıkmaması sebebiyle puan farkını 7’ye çıkardı ve ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu kutladı. Yeşil beyazlıların yanı sıra; Türkmenköy de erteleme maçını galip kapatan diğer ekip oldu.

 

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur